MENÜ

Deniz Çoban'dan Sörloth yorumu: Trabzonspor hakkını aramıştır

Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor'un Gençlerbirliği ile oynadığı karşılaşmada Alexander Sörloth'a PFDK tarafından 2 maç men cezası verildi. Ardından yönetimin 'tahrik' olması nedeniyle itiraz etti ve Norveçli golcünün cezası 1 maça indirildi. Hakem yorumcumuz Deniz Çoban, cezanın indirilmesini Fanatik TV'de değerlendirdi.

Trabzonspor'un Norveçli yıldızı Alexander Sörloth'a, Süper Lig'in 21. haftasında Gençlerbirliği karşılaşmasında Baiano'yu yüzünden itmesin sebebiyle PFDK tarafından 2 maç men cezası verilmişti. Bordo - Mavili yönetim bu karara 'tahrik unsuru' nedeniyle itiraz etti ve Tahkim Kurulu cezayı 1 maça indirdi.

Haberin Devamı

Hakem yorumcumuz Deniz Çoban, ceza indirimini yorumladı. Deniz Çoban, 'Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu, karar verirken hep yerleşik içtihatlarını göz önünden bulundurarak karar veriyor. Sörloth'un yaptığı davranış belli. Şiddetli hareketin karşılığı da disiplin talimatında belli; 3 maç. Aynı zamanda bir de 12. maddemiz var. Eğer oyuncu bu suçu tahrik altında işlerse cezası üçte birine kadar indirilir deniyor. Yani şiddetli hareketin cezası tahrik karşısında işlenilmişse bir maça kadar indirilebilir. Trabzonspor ise hakkı olarak itiraz ediyor. Ceza bir maça indiriliyor. Disiplin talimatına uygun verilen ceza. Burada bir problem yok. ' dedi.

Adaletsizliğe değinen Deniz Çoban, 'Fakat nasıl tahrik altında işlediğine karar vereceğiz konu burada. Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu hakem raporundan hareketle bir ceza veriyorsa tahrik olup olmadığını da hakemin yazması gerekiyor. Yani adaletsizlik aslında buradan başlıyor. Bu seneden çok net bir örneğimiz var: Gaziantep - Beşiktaş maçı. Bu karşılaşmada Kayode'nin dirseği arkasından Elneny'nin attığı tekme. Disiplin kurulu 3 maç ceza veriyor. Tahrik olmadığını düşünüyor. Aynı şekilde Beşiktaş tahkime gidiyor tahkimde cezayı 3 maç olarak onaylıyor. Niye burada tahrik yok? İkisinde de oyuncu suçu aynı hislerle işliyor. Tartışma yaratan konu bu.' yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Talimatların kararlara işaret edebilmesi gerektiğini dile getiren Deniz Çoban, 'İkinci tartışma yaratan konu ise disiplin kurulunda da hukukçular var tahkim kurulunda da hukukçular var. Disiplin kurulu iki diyor tahkim ise bire indirdim diyor. Hukukun dili tek olmalı. Disiplin talimatı açık olmalı. Verilen kararlarda işaret edilebilmeli. Bak burada böyle yazıyordu o yüzden böyle karar verdim diyebilmeli. Vicdanen kabul edilebilir bir karar değil. Belhanda da tahrik yok Elneny de tahrik yok, burada var. Olmaz öyle şey. Vicdanları kanatan bu. Ama talimata göre uygun bir indirim. Trabzonspor hakkını aramıştır.' dedi.

YORUM YAZ