MENÜ

Fenerbahçe -Galatasaray maçı öncesi hakem yorumu: Tecrübesi bu maç için bir soru işareti!

Saat 19.00'da Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisine saatler kala hakem yorumcumuz Deniz Çoban, karşılaşmasının hakemi Halil Umut Meler'i Fanatik TV'de değerlendirdi.

Hakem yorumcumuz Deniz Çoban, Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin hakemi Halil Umut Meler'i Fanatik TV'de değerlendirdi.

Haberin Devamı

Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) Halil Umut Meleri'i mecburiyetten atadığını dile getiren Deniz Çoban, 'Bu akşam Halil Umut Meler, hakemliğe başladığı günden beri yöneteceği bence en zor ve en kritik maçı yönetecek. Kadıköy'de Fenerbahçe -Galatasaray maçı bence Türkiye'deki atmosferi en yüksek maç. Göğsünde FIFA kokartı olan, Avrupa'da son zamanlarda sıklıkla görev almaya başlamış, UEFA Hakem Kurulu'nun dikkatini çekmiş bir hakem. Bu maça atanırken aslında belli oranda Merkez Hakem Kurulu mecburiyetten atadı. Çünkü bu maçı yönetebilecek Türkiye'de 7-8 hakemi sayarsanız her birinin bu maça çıkması için bir engel vardı.' yorumunu yaptı

Halil Umut Meler'in tecrübesinin bu maçı yönetme konusunda bir soru işareti oluşturduğunu belirten Deniz Çoban, 'En ufak bir hatada saha 22 oyuncu bir araya gelerek bir tartışma ortamı yaratıldığında Halil Umut Meler'in bu problemin kontrolünü sağlayabilir mi bu tecrübesiyle? Bu bende bir soru işareti. Yetenekli bir hakem, son zamanlarda basamakları hızla yükselen bir hakem. Bunlara itiraz etmiyorum. Ama altını çizerek söylüyorum o atmosferde maç yönetmek çok kolay değildir. Son haftalarda da Halil Umut Meler'in performansı çok çok iyi bir performans değil. Halil Umut Meler, görev yaptığı maçlar içerisinde 9 defa VAR'a gitmiş ve kararını değiştirmiş bir hakem. Sahada kritik bir karar vermekte zorlandığı açık bir şekilde görülüyor.. O yüzden bence maçta oyunun kontrolünü sağlayabilirse, oyuncular iyi niyetli olursa, seyirci ve kulübe baskısı üzerinde çok olmazsa, şansı yanında olursa Halil Umut Meler, başarılı bir maç yönetebilir.' dedi.

YORUM YAZ