MENÜ

Deniz Çoban, Ümraniyespor - Trabzonspor maçının hakem kararlarını değerlendirdi

Süper Lig'in 5. hafta açılış maçında Trabzonspor, deplasmanda Ümraniyespor'u Trezeguet'nin attığı golle 1-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrasında yazarımız Deniz Çoban, hakem Arda Kardeşler'in performansını değerlendirdi. İşte Deniz Çoban'ın hakem kararlarıyla ilgili değerlendirmeleri...

Deniz Çoban, Ümraniyespor - Trabzonspor maçının hakem kararlarını değerlendirdi

Transfer sezonunun kapanmasına sayılı günler kala Naci Ünüvar, Umut Bozok ve Maxi Gomez gibi isimleri kadrosuna katan Trabzonspor, dün akşam ligin yeni ekibi Ümraniyespor ile Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Bordo mavililer, 60. dakikada kanat oyuncusu Trezeguet'nin attığı golle maçın 90 dakikasını 1-0 tamamladı ve Süper Lig'de puanını 10'a çıkardı.

Karşılaşmada düdük çalan Arda Kardeşler'in bazı pozisyonlardaki kararları tartışmalara neden oldu.

Yazarımız Deniz Çoban, Ümraniyespor - Trabzonspor maçını yöneten Arda Kardeşler'in performansını köşesinde değerlendirdi.

İşte Deniz Çoban'ın o yazısı:

Haberin Devamı

Sezonun hemen başında, ilk beş haftada bir hakeme dördüncü maçını veriyorsanız ve bu 4 maç da 4 büyük takımın maçıysa; ya atama sisteminde sorun vardır ya da hakem kadrosunda bir sorun vardır. Kardeşler’in faul ve kart standardı yoktu. 8'de Denswil’in, Umut Nayir’in yüzüne gelen eli penaltıyı gerektiriyordu. Bir desarı kart çıkmalıydı. Hakem devam dedi, VAR da müdahale etmeyince net bir penaltı atlanmış oldu.

20'de Dorukan’ın eli Gheorghe’nin sırtında görünüyor. Ama görüntülere bakarak net bir penaltı diyemiyorum, hakem kararına saygı duyulacak bir pozisyon olduğu fikrindeyim. 45+2'de Dorukhan, Gheorghe’yi kolundan çekerek düşürüyor. Topa hakim olan Ümraniyeli oyuncu durup, yön değiştirmek isterken aksi yönde uygulanan bir çekme kuvvetiyleyerdekaldı, bu da bir penaltıydı.

YORUM YAZ