MENÜ

Demirören: Türkiye'ye mutlu dönmek istiyoruz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda yarın Kazakistan ile yapacağı maçtan mutlu dönmek istediklerini söyledi.

Demirören: Türkiye'ye mutlu dönmek istiyoruz

Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımı’nın Kazakistan ile oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçı için bu ülkeye gitti. Demirören, THY’e ait tarifeli uçakla Almatı’ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yıldırım Demirören, Kazakistan’a kazanmak için gittiklerini belirterek, bu maçtan alınacak kötü neticenin turnuvadaki şanslarını tamamen bitireceğini söyledi.

Futbolcuların da bunun bilincinde olduğunu ifade eden Demirören, "Son iki maçta iyi bir çıkış yakaladık. İnşallah bunun devamını diliyoruz. Türkiye’ye mutlu şekilde dönmek istiyoruz" diye konuştu.

"TFF başkanlık seçiminde 14 kulübün mevcut başkanın kendisini desteklediğini, 4 kulübün de çekimser kaldığının" anımsatılması üzerine Demirören, seçimlerin futbol ailesi için hayırlı olmasını diledi.

Kendilerine destek veren Kulüpler Birliği Vakfı ile diğer takımlara teşekkür eden Demirören, herkesin istikrardan yana olduğunu vurguladı.

TFF Başkanı Demirören, Galatasaray Kulübü’nün eski başkanlarından Duygun Yarsuvat’ın TFF seçimlerinde aday olabileceğine ilişkin haberlerle ilgili olarak "Hayırlı olsun. 18’ine kadar adaylık müracatlarını isteyen herkes, her Türk vatandaşı yapabilir" dedi.

Demirören, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Türk futbolunun adaletli bir şekilde yönetilme talebinin hatırlatılması üzerine, "Dediğim gibi her kulüp kendi adayını sonunda muhakkak belirleyecek. Ona göre oy verecek. Osmanlıspor da dün toplantıya katılmamıştı. Çekimser olarak söylenmişti. Dün akşam onlar da bizi desteklediklerini açıkladılar" ifadelerini kullandı.

Demirören, daha sonra tarifeli uçakla Kazakistan’a hareket etti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ