MENÜ

Demirören Medya Lisesi'nden başarıya burs

Türkiye'nin ilk ve tek Medya Lisesi olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim öğretim hayatının ilk yılında başarılı öğrencilerine 500-1000 TL arasında değişen miktarlarda burs verecek.

Demirören Medya Lisesi'nden başarıya burs

Türkiye'nin en büyük medya grubu bünyesinde eğitim vererek alanında ilk ve tek medya lisesi olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Liselere Geçiş Sınavı'nda başarılı olan öğrencilere burs veriyor. Lise, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ilk 30 öğrencisini kabul edecek. Ana dili İngilizce olan yabancı öğretmenlerin ders vereceği hazırlık sınıfıyla başlayacak devlet okulu Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 1 yılı İngilizce hazırlık sınıfında 5 yıllık eğitim verilecek.

Haberin Devamı

Yemek, servis, yurt imkanı

Hazırlık sınıfından sonra da pek çok ders İngilizce verilecek. Şehir dışından gelecek öğrencilere konaklama ve İstanbul’un her yerine ücretsiz servis ve yemek sunulacak. Öğrencilere ayrıca; 500 puan alana aylık 1000 TL, 485-500 puan arasına aylık 750 TL, 470-485 puan arasına aylık 500 TL başarı bursu verilecek. Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki bölümle eğitim verecek lisede öğrenciler basılıdan dijital medyaya, televizyondan podcast'e, sosyal medyadan YouTube'a kapsamlı bir müfredatla dünya standartlarında çağdaş bir eğitim alacak. Bu okulla geleceğin mesleği olan medya için sektöre yetkin elemanlar yetiştirilecek. Lise, Türkiye’nin en büyük medya grubu olan Demirören Medya'nın içinde eğitim verecek. Böylece öğrenciler mesleklerini Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, DHA, Kanal D, Posta, Fanatik ve DSmart gibi Türkiye’nin en büyük medya kuruluşlarında görev yapan sektörün duayenlerinden öğrenebilecek.

YORUM YAZ