MENÜ

David Blatt: "Skor önemli değildi, sonuç için mutluyuz"

7DAYS EuroCup'ta temsilcimiz Darüşşafaka'nın Karadağ ekibi Buducnost'u 57-54 mağlup ettiği maçın ardından iki takımın başantrenörleri açıklamalarda bulundular.

David Blatt: "Skor önemli değildi, sonuç için mutluyuz"

Basketbol 7DAYS EuroCup'ta çeyrek final ilk karşılaşmasında sahasında Karadağ’ın Buducnost VOLI takımını 57-54 mağlup eden Darüşşafaka’da başantrenör David Blatt, çok zor bir maçı kazandıkları için mutlu olduğunu belirtti.

Volkswagen Arena’daki mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Blatt, iki takımında oldukça sert oynadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Zor bir play-off maçıydı. Yapmamız gereken her şeyi yapıp, potansiyelimizi sahaya yansıtmalıydık. Ancak bunu sadece maçın son bölümünde ortaya çıkardık. Bir play-off serisinin ilk maçı ev sahibi için psikolojik olarak her zaman zor geçer. Bizim de bir yol bulmamız gerekiyordu. Savunmada sert oynadık. Skor önemli değildi, sonuç için mutluyuz."

ABD’li basketbolcu James Bell’in sakatlandığını aktaran tecrübeli başantrenör, "Bell’i uzun süreli kaybetmiş olabiliriz. Maçtan sonra hastaneye gitti. Sakatlık kısa süreli olmayacak gibi duruyor. Onsuz oynamaya alışmalıyız. Bunun üstesinden gelmek istiyoruz." diye konuştu.

Buducnost VOLI Başantrenörü Aleksandar Dzikic ise maçta iyi oynadıklarını ancak kaybettikleri için üzgün olduğunu söyledi.

Wilbekin’in son anlardaki şutunu engelleyemedikleri için mağlup olduklarını anlatan Dzikic, "İyi bir maç oynadığımızı düşünüyorum. Sadece bir pozisyonda savunma hatası yaptığımız için sonuç böyle oldu. FIBA’nın takvimi bizi zorladı. İki gün önce zor bir maç oynadık. Bugün de yine zor bir maça çıktık. Kaybettiğimiz için üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada kullandıkları serbest atışlarda başarısız olduklarına değinen Dzikic, "Serbest atışları kaçırmamız yenilgide önemli bir etken oldu. Oyuncularım kazanmak için savaştı. Önemli olan da buydu." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ