MENÜ

David Blatt: NBA'de Avrupa'dan daha fazla yandım!

Olympiacos’un başantrenörü David Blatt, NBA ile Avrupa basketbolunu karşılaştırdı ve başantrenörlük pozisyonu için farklılıklardan bahsetti.

David Blatt: NBA'de Avrupa'dan daha fazla yandım!

Olympiacos’un yeni başantrenörü David Blatt, Cleveland Cavaliers ile yaşadığı NBA macerasına bir geri dönüş yaptı.
Darüşşafaka ile EuroCup şampiyonluğu kazandığı sezonun ardından NBA ekiplerinden New York Knicks ve Milwaukee Bucks ile görüştüğüne dair haberler çıksa da David Blatt, Olympiacos ile üç yıllık sözleşme imzalayarak EuroLeague’e geri döndü.
David Blatt, böylece yoluna başantrenörlerin üstündeki baskının NBA’e göre daha fazla olduğu Avrupa’da devam etmeye karar verdi. İsrail internet sitesi Ynet‘e bir röportaj veren Blatt, “Bence Avrupa’daki baskı NBA takımlarına göre çok daha doğrudan ve keskin.” ifadelerini kullandı.
David Blatt, NBA ile Avrupa basketbolunu karşılaştırmaya devam etti ve başantrenörlük pozisyonu için farklılıklardan bahsetti:
“Ne tür bir takımınızın olduğuna bağlı. Eğer yıldızlardan oluşan, özellikle büyük isimlere sahip bir takımınız varsa beklentiler aynıdır. Ama durum dafa farklıysa beklentiler de tamamen farklıdır. Cleveland Cavaliers‘da çok farklı bir boyuttaydım ve hemen gerçeğe dönüşmesi gereken beklentiler vardı. NBA’de gelecek inşaa etmeye çalışan takımlar var, orada maçlarınızın %80’ini kaybetseniz dahi bir sorun olmaz. Maalesef, koçluk statüsü İsrail’de ve neredeyse Avrupa’nın her yerinde kötü durumda ve ben aslında NBA’de Avrupa’dan daha fazla ‘yanmış’ koçlar arasında yer alıyorum.”
EuroHoops

Haberin Devamı
YORUM YAZ