MENÜ

Danimarka Milli Takımı'nda Slovakya maçı öncesi büyük şok

Kadrosunda Kjaer, Eriksen ile kaleci Schmeichel gibi yıldızları bulunduran Danimarka'da oyuncularla federasyon arasında imaj ve sponsorluk anlaşmalarında sorun çıktı. Bunun üzerine futbolcular, Slovakya karşılaşması öncesi kamptan ayrıldı. Federasyon hemen takıma oyuncu bulmak için harekete geçti. Çoğu futbolcu, meslektaşlarından yana tavır alıp daveti kabul etmedi. Bunun üzerine kadroya Danimarka Futsal Milli Takımı ve çoğunluğu 3. ligden olan oyuncular çağrıldı!

Danimarka Milli Takımı'nda Slovakya maçı öncesi büyük şok

2018 Dünya Kupası’nda son 16 Turu’na kadar çıkan ve iyi bir turnuvayı geride bırakan Danimarka Milli Takımı’nda büyük bir kriz patlak verdi.

Haberin Devamı

Vikingler’in bu akşam Slovakya ile deplasmanda oynayacağı hazırlık maçının yanı sıra 9 Eylül’de sahasında Galler’le yapacağı Uluslar Ligi mücadelesi öncesi milli takım oyuncuları ile Danimarka Futbol Federasyonu (DFF) birbirine girdi.

Ülkede Futbolcular Birliği ile DFF arasında devam eden, oyuncuların reklam, imaj ve sponsorluk anlaşmalarını da içeren ticari haklarıyla ilgili görüşmelerin olumsuz sonuçlanması sonrası aday kadroya çağrılan isimler, milli takım kampını önceki gün terk etti. Federasyon yeni oyuncu arayışına girdi. Bu sırada düşünülen diğer oyuncuların büyük bir kısmı, kadroya çağrılanlardan yana tavır aldı ve teklifi kabul etmedi.

Teknik direktör de çıkmıyor

Bunun üzerine üçüncü liglere kadar düşen federasyonun, Danimarka Futsal (5’e 5 oynanan salon futbolu) Takımı’nın bazı oyuncularını milli takıma aldığı bildirildi. Ayrıca milli takım hocası Aage Hareide ile yardımcısı Jon Dahl Tomasson’un da futbolculardan yana tavır aldığı ve kendilerinin seçmediği oyuncuların başında maça çıkmayacakları belirtildi.

Haberin Devamı

Yeni hocanın Danimarka 4. Ligi’nde mücadele eden Skjold Birkerod’un teknik direktörü Hasse Kuhn olacağı ve bu akşamki maçta takımın başında sahaya çıkacağı öğrenildi.

Geçen yıl da aynısı olmuştu

Danimarka Futbol Federasyonu’nun başına gelen bu olay tarihte ilk değil. Geçen yıl da Kadın Milli Takımı’nın, Dünya Kupası Elemeleri’nde İsveç’le oynayacağı maç öncesi federasyonla futbolcular arasında benzer bir sorun yaşanmıştı. Oyuncular durumu boykot edince federasyon, sahaya çıkacak futbolcu bulamadı ve mücadele oynanmadı.

Takımın yeni yıldızı

Takımı oluşturmak konusunda baskıya girdiğimizde sıralarda bile büyük sıkıntı çeken Danimarka Milli Takımı’nın Eriksen ve Kjaer gibi yıldızlarının yokluğunda takımının en önemli silahı ikinci ligde forma giyen Christian Offenberg olacak. Danimarka ekibi Avarta’da forma giyen 30 yaşındaki forvet, şu an 5 golle ligdeki en skorer isim. Ancak kulübü 12 takımlı ligde ilk 6 hafta itibariyle 1 galibiyet ve 5 mağlubiyetle sondan ikinci sırada yer alıyor.

YORUM YAZ