MENÜ

Danilo Avelar kimdir? Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe'nin bonservisi Torino'da olan, bu sezon kiralık olarak Corinthians'ta oynayan 29 yaşındaki Danilo Avelar ile ilgilendiği iddia edildi. Peki, Danilo Avelar kimdir? Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Brezilyalı futbolcu ile ilgili detaylar haberimizde.

Danilo Avelar kimdir? Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı?

Yeni sezon için transfer çalışmalarına başlayan Fenerbahçe için Brezilya'dan sürpriz bir iddia geldi. Brezilya basınında yer alan haberde sarı-lacivertli kulübün bonservisi Torino'da olan ve kiralık olarak Corinthians'da forma giyen sol bek oyuncusu Danilo Avelar ile ilgilendiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Danilo Avelar kimdir?

9 Haziran 1989 yılında doğan Danilo Avelar, futbola ülkesinin Joinville takımında başladı. 1 sezon sonra Parana'ya, ardından Rio Claro'ya transfer olan Avelar, 2010 yılında ilk kez ülke dışına çıktı ve Ukrayna'nın Karpaty takımına kiralandı. Avelar'ın performansından memnun kalan Karpaty, Brezilyalı futbolcunun bonservisini aldı. 1 sezon Ukrayna'da forma giyen sol bek, 2011 yılını Schalke'de, 2012 yılını ise Cagliari'de kiralık olarak geçirdi. 2013 yılında Cagliari, 1 milyon Euro'ya Avelar'ın bonservisini aldı. 2 yıl daha Cagliari forması giyen Avelar, 2 milyon Euro karşılığında Torino'nun yolunu tuttu. Kariyerinde sürekli takım değiştiren Brezilyalı futbolcu, 2017 yılında Amiens'e, 2018 yılınd ise Corinthians'a kiralandı.

Haberin Devamı

Bu sezon Corinthians formasıyla 20 maça çıkan Avelar, 4 gol atarken asist kaydedemedi.

YORUM YAZ