MENÜ

Dakar Rallisi'nde Red Bull sporcusu Giniel de Villiers'ten 18'inci etap galibiyeti

Kazanmak kadar tamamlamanın da çok zor olduğu Dakar Rallisi’nde 10’uncu gün sona erdi. Suudi Arabistan’daki dünyanın en zorlu yarışının 491 kilometrelik Wadi Ad Dawasir etabında otomobil kategorisinde Red Bull sporcusu Giniel de Villiers toplamda 18’inci etap galibiyetini alırken, genel klasmanda birinci Red Bull sporcusu Nasser Al-Attiyah ile ikinci efsane Red Bull sporcusu Sebastian Loeb’un rekabeti sürüyor. Kamyonda Kamaz Master pilotu Eduard Nikolaev birinci olurken, hafif araçlar kategorisinde ise Red Bull Off-Road Junior Team USA pilotu Seth Quintero dokuzuncu etap galibiyetini aldı. 14 Ocak Cuma günü sona erecek Dakar Rallisi boyunca Red Bull TV'de günlük özetler, redbull.com’da ise her günün raporu yayınlanacak.

Dünyanın en zorlu ve tehlikeli yarışı olarak kabul edilen, bu sene 44'üncü kez motor tutkunlarını bir araya getiren Dakar Rallisi'nde 10’uncu gün sona erdi. 14 gün boyunca yaklaşık 4 bin 300 kilometrelik yol kat edecek sporcular, rallinin 10’uncu gününde 491 kilometrelik Wadi Ad Dawasir etabında yarıştı. Heyecan dolu anlara sahne olan etabın sonunda otomobil kategorisinde Red Bull sporcusu Giniel de Villiers toplamda 18’inci etap galibiyetini alırken, genel klasmanda lider olan Red Bull sporcusu Nasser Al-Attiyah üçüncü sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Motosiklet kategorisinde Red Bull KTM Factory Racing pilotu Kevin Benavides etabı ikinci sırada bitirirken, kamyon kategorisinde Kamaz Master pilotu Eduard Nikolaev, üçüncü etap galibiyetini elde etti. Hafif araçlar kategorisinde ise Red Bull Off-Road Junior Team USA pilotu Seth Quintero üst üste yedinci, toplamda da dokuzuncu etap galibiyetini aldı.

Dakar Rallisi’nin 10’uncu gününün ardından genel klasmanda otomobil kategorisinde Red Bull sporcusu Nasser Al-Attiyah liderliğini sürdürürken, efsane Red Bull sporcusu Sebastian Loeb ikinci sırada yer alıyor. Motosiklet kategorisinde ise Red Bull KTM Factory Racing pilotu Matthias Walkner, bir diğer Red Bull sporcusu Sam Sunderland’ı geçerek birinci sıraya yükseldi. Kamyon kategorisinde Kamaz Master pilotu Dmitry Sotnikov birinci, Eduard Nikolaev ikinci, Anton Shibalov da üçüncü sırada günü tamamladı.

Haberin Devamı

Bir prolog ve 12 etaptan oluşan 14 günlük yolculuğun 11’inci gününde 759 kilometrelik Wadi Ad Dawasir ile Bisha arasındaki etapta koşulacak. Kazanmak kadar tamamlamanın da çok zor olduğu Dakar Rallisi boyunca Red Bull TV'de günlük özetler, redbull.com’da ise her günün raporu yayınlanacak.

YORUM YAZ