MENÜ

Daha bitmedi

Litvanya deplasmanında oynanan 3. maçı kazanıp, saha avantajını geri alan Fenerbahçe Beko, Dörtlü Final için sahaya çıkacak. Seride 2-1 önde bulunan Sarı- Lacivertliler bugün de Zalgiris Kaunas’ı yenmeyi başarırsa Vitoria’nın yolunu tutacak

Daha bitmedi

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Play-Off çeyrek final serisi 4. maçında bugün Litvanya’nın Zalgiris ekibine konuk olacak. Seride 2-1 önde bulunan Sarı-Lacivertliler, bu müsabakayı da kazanması halinde 17-19 Mayıs’ta İspanya’nın Vitoria Gasteiz kentinde düzenlenecek Dörtlü Final’e adını yazdıracak.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı Zalgiris’in kazanması durumunda ise serinin beşinci ve son maçı, 30 Nisan Salı günü İstanbul’da gerçekleştirilecek. İstanbul’da oynanan serinin ilk maçını Fenerbahçe Beko 76-43 kazanırken, Zalgiris ikinci müsabakadan 82-80 galip ayrıldı. Kaunas’ta oynanan serinin üçüncü karşılaşmasını ise sarı-Lacivertliler 66-57 kazanmayı başardı.

Üst üste 5. Final Four

Sarı-Lacivertli ekip, Euroleague’de geride kalan 4 sezonda da Dörtlü Final’e kalma başarısı gösterdi. Fenerbahçe Beko, Zalgiris’i elemesi halinde üst üste 5. kez Dörtlü Final’de mücadele edecek.

Organizasyonda geride kalan üç sezondur da final oynayan Obra ve askerleri, 2017’de İstanbul’da düzenlenen Dörtlü Final’de önce İspanya temsilcisi Real Madrid’i sonra da Yunanistan ekibi Olympiakos’u yenerek Türk basketbol tarihinin erkeklerde en büyük kulüp başarısını elde etti ve şampiyonluğa ulaştı.

YORUM YAZ