MENÜ

Daha az sat, daha çok kazan!

Apple, rakiplerinden az satarak onlardan daha fazla kar etmeyi işte böyle başardı!

Daha az sat, daha çok kazan!

Apple'ın akıllı telefon satışlarından büyük paralar kazandığını biliyoruz. Ancak bununla kalmayan firma, yılın üçüncü çeyreğinde global akıllı telefon karlarının yüzde 94'ünü elde etti.

Haberin Devamı

Böylece Apple, toplam akıllı telefonların yalnızca yüzde 14,5'ini satsa da, karını 2014'ün üçüncü çeyreğine göre yüzde 85 artırmış oldu. Samsung ise aynı dönemde global satışların yüzde 24,5'ine ulaşırken, kardan aldığı pay yalnızca yüzde 11 oldu. Rakamların toplamda yüzde 100'ü geçmesinin nedeni, Sony ve HTC gibi birçok telefon üreticisinin negatif işletim geliri açıklamış olmaları.


Apple'ın az sayılabilecek sevkiyatla bu kadar yüksek para kazanmış olmasının nedeni, telefonlarının yüksek satış fiyatları. iPhone'un ortalama fiyatı 670 dolar olduğundan firma, her telefondan bol miktarda para kazanıyor (yüzde 37 marj). Samsung'un telefonları ise ortalama 180 dolara (yüzde 10 marj ile) satılıyor.

Haberin Devamı

iPhone 7'nin 2016'nın ilk aylarında tanıtılmasıyla bu rakamlar, daha da yukarıya tırmanabilir ve Apple, tasarımını yenilediği bir telefonla yine satış rekorları kırabilir.

Resimlerle: Samsung'un cesur telefon tasarımları!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ