MENÜ

D vitamini eksikliği olanlar COVID-19 sürecini daha mı ağır geçirir? D vitamini eksikliği neden olur, nasıl tedavi edilir?

İki yılı aşkın süredir dünya genelinde etkisini gösteren koronavirüs salgını ülkemizde de hala etkisini sürdürüyor. Covid 19 virüsün hayatımıza girmesiyle akıllara çeşitli sorular gelmekte. Dünya genelinde çeşitli araştırmaların yapıldığı D vitamini eksikliği geliyor. Peki, D vitamini eksikliği olan koronavirüsü ağır mı geçirir? D vitamini eksikliği nelere yol açar? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, D vitaminin önemini ve eksikliğinde hangi problemlere neden olabileceğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

İki yılı aşkın süredir dünya genelinde etkisini gösteren koronavirüs salgını ülkemizde de hala etkisini sürdürüyor. Covid 19 virüsün hayatımıza girmesiyle akıllara çeşitli sorular gelmekte. Dünya genelinde çeşitli araştırmaların yapıldığı D vitamini eksikliği geliyor.

Haberin Devamı

Peki, D vitamini eksikliği olan koronavirüsü ağır mı geçirir? D vitamini eksikliği nelere yol açar?

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, D vitaminin önemini ve eksikliğinde hangi problemlere neden olabileceğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı:

"D vitamini biz göğüs hastalıkları hekimleri için çok değerli çünkü kronik akciğer hastalıklarında, enfeksiyonlarda ve güçlü bağışıklığın temelini D vitamini oluşturmaktadır. D vitamini, yapılan çalışmalarda bağışıklığımız için en temel vitamin olarak belirtilmiştir. Bu nedenle eksikliği enfeksiyonları artması açısından önemlidir. Dolayısıyla D vitamini eksikliği olan kişilerin viral enfeksiyonlara daha kolay yakalandıkları ve daha ağır geçirdikleri literatür bazında tespit edilmiştir. Dolayısıyla D vitamini seviyenizi yılda bir kere kontrol ettirerek, eksikliği söz konusuysa uzman doktorunuza danışarak takviyelerinizi alabilirsiniz."

YORUM YAZ