MENÜ

Custodio futbolu bıraktı, antrenör oldu!

Akhisar Belediyespor'da üçüncü sezonunu yaşayan kaptan Custodio, futbolu bıraktığını açıkladı.

Custodio futbolu bıraktı, antrenör oldu!

Kardemir Karabükspor'la yarın Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak sezonunun son maçında yeşil siyahlı formayı son kez giyecek 34 yaşındaki ön libero, faal futbol yaşantısına nokta koyacak. 2014-15 sezonunun devre arasında Braga'dan transfer edilen Portekizli futbolcu, bu süreçte Akhisar Belediyespor formasıyla 75 lig, 13 kupa maçına çıktı, rakip fileleri 4 kez havalandırdı.

Custodio'ya bir sezon daha oynaması için ısrar ettiklerini ancak kararından dönmediğini belirten Teknik Direktör Okan Buruk, "Custodio çok kaliteli ve değerli bir oyuncu. Kendisine yeni bir gelecek çizdi. Bize düşen, kararına saygı göstermek. Teknik adam olarak futbolun içinde yer almaya devam edecek. Kendisine başarı diliyoruz" dedi. Dünkü idmanda arkadaşlarına kısa bir veda konuşması yapan Portekizli oyuncunun, "Sizlerden ayrılacağım için üzgünüm. Kalbim burada kalacak. Lütfen çok çalışın ve antrenman yapmayı sevin" dediği öğrenildi.

Akhisar Belediyespor'da forma giyen ve futbolu bırakan Custodio, ülkesi Portekiz'e dönerek Braga B Takımı'nda yardımcı antrenör oldu.

BURUK RAPORUNU VERDİ

Akhisar Belediyespor'da 25'inci hafta sonunda Tolunay Kafkas'ın yerine takımın başına geçen ve görev yaptığı 8 maçta 7 galibiyet alarak önemli bir başarıya imza atan Teknik Direktör Okan Buruk, yeni sezonde mevcut kadroyu korumak istediklerini söyledi. Transferle ilgili raporunu yönetime verdiğini açıklayan Buruk, "Öncelikle sözleşmesi biten ve kiralık gelen futbolcularla yeniden anlaşma yoluna gideceğiz. Ortaya çıkacak tabloya göre dış transferde eksik mevkilere gerekli takviyeleri yapacağız. Belirlediğimiz ve beğendiğimiz oyuncular var. Onlarla ilgili temaslarımız sürüyor" dedi.

RAKİP KARDEMİR KARABÜKSPOR

Spor Toto Süper Lig'de üst üste 6 galibiyet alarak müthiş bir çıkış yapan Akhisar Belediyespor, 2016-17 sezonunun son maçında yarın Kardemir Karabükspor'u konuk edecek. Ligi 7'nci basamakta bitirmeyi garantileyen yeşil siyahlı ekip, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda saat 17.00'de başlayacak zorlu randevuda, son haftaya 40 puanla 12'nci sırada giren rakibini yenerek galibiyet serisini 7 hafta çıkarmak için ter dökecek.

Akhisar Belediyespor'da sakat olan Mustafa, Caner ve Bokila'nın forma giyemeyeceği açıklanırken, Teknik Direktör Okan Buruk, Kardemir Karabükspor'u yenerek sezonu 51 puanla bitirmek istediklerini söyledi. Son 6 maçı kazandıklarını, 5 haftadır gol yemediklerini hatırlatan Buruk, "Veda karşılaşmasında da aynı ciddiyetle mücadele edip galip gelmeyi ve taraftarımıza yeni bir mutluluk yaşatmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Barış GEZİCİ / AKHİSAR, (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ