MENÜ

"Çuğu mağlubiyeti haketmedik"

Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında yarın Manisaspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını dün akşam yaptığı çalışma ile tamamladı.

"Çuğu mağlubiyeti haketmedik"

Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında yarın Manisaspor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını dün akşam yaptığı çalışma ile tamamladı ve havayolu ile İzmir'e, ardından da kara yolu ile Manisa'ya geçti. 19 kişilik kadro ile Manisa'ya giden Ankaragücü'nde kırmızı kart cezalısı kaptan Hürriyet Güçer kafilede yer alırken Başkent ekibinde sakatlıkları nedeniyle Kaleci Özden, Ergin, Turgut ve Mehmet kadroya alınmadı.

Teknik Direktör Ziya Doğan, DHA'ya yaptığı açıklamada; "Şu ana kadar çok zor şartlarda mücadele ediyoruz, artık galibiyet zamanı geldi'' dedi.

Ziya Doğan, ''Üzüntü duyduğum bir konu, biz takım olgusunu yakaladık ama hep basit goller yiyoruz ve bazen de şanssızlıklar yaşıyoruz. Trabzonspor maçında iyi oynadıktan sonra, kamuoyu, ben ve futbolcularım galibiyet bekliyorduk. Orduspor maçına da bu parola ile hazırlandık. Ancak, yediğimiz yine klasik, enteresan bir pozisyon golü. Zaten zayıf yönlerimiz var. 10 kişi kalınca da bu zayıf yönlerimiz ön plana çıktı.

Orduspor sahadan net bir galibiyetle ayrıldı. Biz o maçı unuttuk ve tüm hazırlıklarımızı Manisaspor maçına göre yaptık. Sakat oyuncularımız var ama biz mazeretlere sığınmıyoruz. Bir onbir sahaya çıkacak ve elinden gelenin en iyisini yapacak. Biz çok zor şartlarda bu takımı oluşturduk ve bunu başardık. Ancak, gol vuruşları ve son hamlede eksik yönlerimiz var. Bu bize çok pahalıya mal oluyor. Şimdi bir galibiyet almanın zamanı geldi diyoruz. Bir yerden üç puan alırsak, çok daha rahat hareket edeceğimizi düşünüyorum. Bütün samimiyetimle söylüyorum Mersin maçı hariç bugüne kadar hiçbir mağlubiyeti haketmedik. Futbolda çok basit hatalar yapmamak lazım. Hatalarımızın bir çoğu tecrübesizlikten kaynaklanıyor. Bazı maçlarda pozisyon vermeden yenildik. Alacağımız bir üç puan artık bize şart oldu. Bu bizim için geleceğe çok daha ümitle bakmamızı sağlayacak." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Ankaragücü'nde kırmızı kart cezalısı Hürriyet ve sakat olan Özden, Ergin, Turgut ve Mehmet Manisaspor karşılaşmasında oynamayacak.
Ankaragücü'nün Manisapor Karşısına şu 11 ile çıkması bekleniyor:
Bora, Uğur, Güven, Raynoch, Aydın, Ediz, Özgür, Kaan, Serdar, Cerny, Tistell

ERCAN ATA/ANKARA DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ