MENÜ

COŞKU! İşte Jurgen Klopp'un Liverpool'daki hedefi

Liverpool'un yeni menajeri Jurgen Kloop, nasıl bir oyun felsefesiyle sahada olacaklarına dair ipuçları verdi. Alman teknik adam, ''Çoşkulu, çok hızlı ve çok güçlü bir Liverpool sahada olacak'' dedi.

COŞKU! İşte Jurgen Klopp'un Liverpool'daki hedefi

Premier Lig'in köklü ekiplerinden Liverpool ile 3 yıllık sözleşme imzalayan başarılı teknik direktör Jurgen Kloop, yeni takımıyla yapacaklarına dair açıklamalarda bulundu.

7 yıl Borussia Dortmund'da çalışan, karizmatik duruşu ve elde ettiği başarılarla Avrupa'da saygı duyulan bir isim haline gelen Klopp, Anfield çimlerine çıkmadan önce taraftarı ümitlendirecek ifadeler kullandı.

İşte Alman teknik adamın açıklamalarından satır başları:

''Öncelikle Liverpool kulübüne ve çalışanlara bana ve arkadaşlarıma göstermiş oldukları ilgiden ve verilen şanstan ötürü teşekkür ediyorum. Bana gelecekteki hedeflerinden bahsettiler ve benimle örtüşmesinden ötürü bu noktaya geldik.

''Yeni bir rekabete başlamaktan dolayı çok heyecanlıyım. Bir an önce takımımla birlikte çalışmalarımıza start vermek istiyorum. Yetenekli bir gruba sahibiz ve daha rekabet edeceğimiz birçok alan var.

'Kazanmak önemli ama...'

''Benim için kazanmak önemli, ancak kazanırken nasıl kazandığınız ve nasıl bir futbol sergilediğiniz çok önemli... Benim inancım sahada çoşkulu, çok hızlı ve çok güçlü bir futbol sergileyecek takım oluşturmak olacak. Benim takımım sahadayken elinden gelenin en iyisini verecek ve tüm maçlarda limitlerini zorlayacak.



'Taktiksel ve yürekten...'

Sahada mentalitenize göre bir sistemle oynamak çok önemli. Kulübün refleksleri de oyununu etkileyen bir faktör elbette. Bu sizin taktiksel açıdan takip etmeniz gereken adımları belirliyor. Taktik tabi ki önemli, eğer büyük bir yürekle oynarsanız...'

2008 yılında Borussia Dortmund'un başına geçen Jurgen Kloop, maddi yetersizlikler nedeniyle alt sıralarda mücadele eden takımı alıp üst düzey bir ekip haline getirmeyi başarmıştı. Tutkusuyla, taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Klopp'un, yine tutkusuyla tanınan Liverpool taraftarıyla nasıl bir uyum sergileyeceği ise merakla bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ