MENÜ

CONCACAF yılın en iyilerini belirledi

Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) tarafından ilk kez bu yıl dağıtılan futbolda 2013'ün en iyileri ödülleri sahiplerini buldu.

CONCACAF yılın en iyilerini belirledi

Takım kaptanları, teknik direktörler, medya mensupları ve taraftarların katıldığı oylamada, "Yılın Erkek Futbolcusu" ödülü, Meksika’nın Santos Laguna takımında forma giyen Oribe Peralta’nın oldu.

Peralta, geçen yıl Meksika Ligi’nde 27 maçta 19 gol kaydederken, Meksika Milli Takımı ile 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde çıktığı 7 karşılaşmada da 8 kez fileleri havalandırdı.

Erkeklerde yılın futbolcusu ödülüne layık görülen 29 yaşındaki Peralta, geçmiş yıllarda Avrupa’da top koşturan Landon Donovan ve Clint Dempsey gibi ABD’nin önemli futbolcularını geride bırakmayı başardı.

Alman çalıştırıcı Jürgen Klinsmann da "Yılın Teknik Direktörü" ödülünü kazandı. ABD Milli Takımı ile 2013 CONCACAF Gold Cup zaferi yaşayan Klinsmann, takımını Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası’na götürme başarısı gösterdi.

ABD Milli Takımı’nın kalesini koruyan ve aynı zamanda İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’da forma giyen Tim Howard, "Yılın Kalecisi" seçilirken, "Yılın Hakemi" ödülü ise Meksikalı Marco Antonio Rodriguez’e gitti.

"Yılın Golü" ödülünü ise Meksikalı Raul Jimenez aldı. 22 yaşındaki futbolcu, Meksika Milli Takımı ile 11 Ekim tarihinde Panama’ya karşı oynanan Dünya Kupası elemeleri grup mücadelesinde, ülkesine 2-1’lik galibiyeti getiren röveşata golüyle ödüle layık görüldü.

Kadın futbolcular arasında yılın en iyisi ABD Kadın Futbol Milli Takımı’nın yıldızlarından Alex Morgan seçildi. Ulusal Amerikan Kadınlar Futbol Ligi’nde Portland Thorns formasıyla şampiyonluk yaşayan Morgan, ligde 18 maçta 8 gol kaydetti. 24 yaşındaki futbolcu, 2013 yılında milli formayla çıktığı 12 karşılaşmada rakip filelere 6 gol gönderdi.

ORIBE PERALTA'NIN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

LANDON DONOVAN'IN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

CLINT DEMPSEY'İN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

JURGEN KLINSMANN'IN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

TIM HOWARD'IN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

RAUL JIMENEZ'İN SEZON İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ