MENÜ

Çok gol atacak

Kolombiyalı golcüyü, ülkesinin önde gelen gazetecilerinden Fredy Wiles'a sorduk: "Trabzon, Gutierrez'in ilk yurtdışı deneyimi. Sıcak bir iklimde top oynarken, hayatında ilk kez soğuk havada maça çıkıyor. Uyum sürecini aştıktan sonra, çok gol atacağından eminim"

Çok gol atacak

Trabzonspor’a, Kolombiya’nın en önemli takımlarından biri olan Atletico Junior’dan gelen Teofilo Gutierrez’i, ülkesinin en önemli gazetecilerinden biri olan Fredy Wiles’a sorduk. 2009 yılında attığı 30 golle dünyanın en golcü dördüncü ismi olan Gutierrez hakkında, 22 yıldır bu mesleğin içinde olan ve şu an haber portalı www.terra.com’da spor müdürü görevini yürüten Wiles, önemli açıklamalar yaptı. Büyük ümitlerle alınan ancak henüz Bordo-Mavililer’de teknik direktör Şenol Güneş’in kadrosunda düzenli olarak yer bulamayan 24 yaşındaki futbolcu için Wiles, şunları söyledi:

‘Burası onun için büyük şans’
“Gutierrez’in yeteneklerini asla tartışamayız. Geçen yıl önemli bir başarıya imzasını attı ve dünyanın en golcü dördüncü ismi oldu. Trabzonspor’da kendisini göstermesi için kesinlikle zamana ihtiyacı var. İlk kez bir Avrupa deneyimi yaşıyor. Elbette bunun zorluklarını çekecektir. Kolombiya’da sıcak bir iklim mevcut, ayrıca Avrupa futboluyla da Güney Amerika arasında önemli bir farklılık var. Örneğin Gutierrez, ilk kez soğuk bir havada futbol oynuyor. Sadece psikolojik değil, fizyolojik olarak da buna uyum sağlamak zaman gerektirir. Daha çok genç bir oyuncu. Kendisini Avrupa’da gösterebilmesi için, Trabzonspor elbette önemli bir şans.”

‘Kalitesini gösterecektir’
“Gutierrez topla çok oynamayı sevmez. Gol atmanın yanında, asist yapmaya da çalışır. Sanırım Trabzon taraftarı biraz sabırsız. Ancak onun farklı bir kıtaya ve farklı bir yaşam biçimine geldiğini unutmasınlar. Uyum sürecini aştıktan sonra, çok gol atacağından eminim. Çok zeki bir oyuncu. Junior’da kısa zamanda büyük başarı kazandı. Golcü olarak yeni bir takıma, ülkeye ve aynı zamanda kıtaya gelmenin dezavantajları, bir savunma oyuncusu ile kaleciye göre daha fazladır. Oscar Cordoba’nın Beşiktaş’ta, Mondragon’un da Galatasaray’da ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz. Sonuç olarak sabır gösterilmesi halinde Gutierrez, kalitesini herkese gösterecektir.”

Fredy Wiles

Haberin Devamı
YORUM YAZ