MENÜ

Çocukların hizasından

Bu haftanın en özgün filmi 'The Florida Project' Amerikan rüyasının kabusvari tarafını anlatırken çocuklara has bir neşe ve hayat coşkusunu içinizde hissettiren bir başyapıt.

Çocukların hizasından

Florida’nın namını Amerikan filmlerinde bolca duymuşuzdur. Bu tatil diyarı, sıcak havası, bolca turist çeken Disneyland’ıyla hep bir refah çağrışımı yapar. Rüyalar ülkesi Amerika’nın simgesidir bir bakıma Florida. Sean Baker’in filmi ‘The Florida Project’ işte bu rüyanın hemen yanı başında yaşanan bir kabusa odaklanıyor.

Şehrin de toplumun da dışına atılmış, hiçbir güvencesi, umudu olmadan yaşayan genç bir anne ile kızının hikayesi bu. Dışarıdan bakıldığında tam bir kâbusun içinde yaşıyorlar, oysa sulugöz bir melodram değil karşımızdaki. Yoksulluğu çocukların gözünden yansıtıyor ‘The Florida Project’.

Coşkuyla oradan oraya koşan, her yeri karıştırıp dünyayı tanımaya çalışan çocukların aracılığıyla bakıyoruz bu dünyaya. Çaresizliğin içinde gökkuşağını bulan, çocukların alacalı dünyası içinde yoksulluğu ve hayat sevincini iç içe vermesini bilen bir film bu. Sean Baker, tamamını iPhone’la çektiği ‘Tangerine’le ödülleri birer ikişer toplamıştı. ‘The Florida Project’ belki o denli ses getirmeyecek, ancak sinema tarihinin içinde benzersiz bir deneyim olarak yerini alacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ