MENÜ

Cocu gönderildi! Peki ya Comolli?

Yönetim, futbol takımının kötü gidişine daha fazla kayıtsız kalamadı. Ankaragücü yenilgisinden dakikalar sonra Phillip Cocu gönderildi. Gözler, hoca olarak seçtiği Cocu kovulurken ortalarda gözükmeyen, transferler nedeniyle hedef tahtasına oturtulan Comolli’ye çevrildi.

Cocu gönderildi! Peki ya Comolli?

Ali Koç başkan seçildikten sonra futbolu Damien Comolli’ye emanet etti. Ardından Aykut Kocaman ile yollar ayrıldı. Fransız sportif direktör, yeni teknik direktör olarak Phillip Cocu’yu seçti. Ancak Hollandalı’nın Fenerbahçe macerası kısa sürdü. Daha önce Cocu’nun arkasında olduğunu açıklayan Ali Koç, 3-1’lik Ankaragücü yenilgisinden dakikalar sonra soluğu soyunma odasında aldı, 48 yaşındaki çalıştırıcıya görevine son verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Semih Özsoy açıkladı

Hollandalı’nın gönderilmesi olumlu karşılansa da kötü gidişatın tek sorumlusu olarak da görülmüyor. Artık gözler Damien Comolli’ye çevrilmiş durumda. Futbolun patronu olan Comolli, getirdiği teknik adam kovulurken ortalarda gözükmedi. Kamuoyuna açıklamayı yönetici Semih Özsoy yaptı. Fransız sportif direktörün yaptırdığı transferler sahada tel tel dökülüyor. Adeta hedef haline gelen Comolli’nin görevinde kalıp kalamayacağı merakla bekleniyor.

Yazarlarımız bu konuda dedi?

Mehmet Demirkol - Terraneo’dan bile başarısız

Aslına bakarsanız Comolli’ye ‘Kimi hoca yapalım?’ diye sorulduğunda ve ‘Cocu’ cevabını verdiğinde ülkelig analizinin yanlış olduğuna karar verebilirlerdi. Hollanda güçlü bir futbol ekolü ama Türkiye ile örtüşmüyor. Hiddink, Advocaat, Beenhaker, Rijkard... Real- Barça çalıştırmış olsalar da Türkiye’de olmuyor. Bunu bilmeyen sportif direktör olur mu? Gün itibarıyla Comolli’nin getirdiği Cocu’yu Ali Koç gönderdi. FFP sebebiyle zor durumda olan Fenerbahçe böylelikle 4 teknik adama maaş ödeyecek. Dün Cocu gönderilirken Comolli nerede, ne yapıyordu? Sportif direktör olarak en önde onun olması gerekmez miydi? Burada en büyük güven kaybına uğrayan o oldu... Ve tabii bir kez daha sportif direktörlük kavramı. Ne acı ki Terraneo’dan daha başarısız olmayı başardı.

Haberin Devamı

Hakan Can - Mesele Comolli değil

Cocu’nun gönderilip Comolli’nin kalması, yapısal değişimdeki kararlılığı gösteriyor. Kulübün futbol aklı belli ki Comolli. Sportif başarısızlığın sorumlusu da Cocu. Bir sonraki teknik adam seçimi de başarısız olursa, kulübün futbolda profesyonel aklı kalmaz! Eğer Türkiye’de yetişmiş bir teknik adam alınacaksa, Comolli ile çalışmak isteyeceklerini zannetmiyorum. Bunu bir Avrupalı ya da Avrupa’da yetişmiş bir Türk teknik adam kabul eder. Sorunların aşılmasını sağlayacak şey öncelikle kararlılık ve sevgi ortamını yaratmak olacaktır. Stadyumda, antrenman tesislerinde sevgi ortamı yaratılamazsa, kısa vadede de uzun vadede de başarı söz konusu olamaz. Protesto edilen futbolcunun veriminin artacağını düşünen taraftar, hangi kulüpte olursa olsun büyük yanılgı içinde. Bugünler sıkıntılı geçecek ve zannediyorum biraz da uzun sürecek. Soğukkanlılık, akıl ve sevgi olmazsa, bu dönem çok daha uzun da sürebilir.

Haberin Devamı

Serkan Akcan - Comolli kalmalı

‘Cocu gitti, Comolli de gitsin’ cümlesi futbol kamuoyunun en çok rağbet göstereceği yorumdur. Elbette Reyes’i, Harun’u, Barış’ı, Berke’yi almak için Comolli olmaya gerek yok, adın Cemal olsa da alırdın. Fakat; Ali Koç’un Fenerbahçe’de 20 yıllık bir geleneği değiştirme isteğini doğru okumak gerek. Kulüpte kurumsal bir yapı oluşturmaya çalışıyor.Yerli bir direktörle bunu gerçekleştiremeyeceğini düşünüyor. Comolli’nin sorunu Avrupalı gibi düşünüp Avrupalı gibi uyguluyor oluşu. Adam işinin profesyoneli ve her şeyi kural dahilinde yapmak istiyor. Bu Dortmund, PSG ya da Sevilla’da işe yarar. Ama Türkiye’nin dinamikleri farklı. Ben Comolli’nin gitmesinin çözüm olacağı kanaatinde değilim. Kalıp yerli bir antrenörle işe devam etmesinin Fenerbahçe için önemli çıkış kapısı olacağı fikrine daha yakınım. Yani Avrupalı gibi düşünüp Türk gibi uygulayan bir yapıyı oluşturması halinde Koç’un hedeflediği değişimleri gerçekleştirmek mümkün olabilir.

YORUM YAZ