MENÜ

Clermont Foot 63'e ikinci kadın teknik direktör

Fransa İkinci Futbol Ligi (Ligue 2) ekiplerinden Clermont Foot 63, teknik direktörlük görevine Fransız eski kadın milli futbolcu Corinne Diacre'ı getirdi.

Clermont Foot 63'e ikinci kadın teknik direktör

Kulüpten yapılan açıklamada 39 yaşındaki Diacre ile iki yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu. Diacre, bu ay takımın başına geçtikten kısa bir süre sonra görevden ayrılan Portekizli Helena Costa’nın ardından Clermont Foot 63 ile anlaşan ikinci kadın teknik direktör oldu.

Haberin Devamı

Antrenörlük kariyeri boyunca Fransa’nın kadın futbol ligi takımlarından ASJ Soyaux’da görev alan Diacre, son olarak Fransa Kadın Milli Futbol Takımı’nda yardımcı antrenörlük yapıyordu. Futbolculuk döneminde de yalnızca ASJ Soyaux’nun formasını giyen Diacre, milli takımda ise 121 maça çıkmıştı.

Costa’nın takımdan ayrılışı

Geçen yıl Regis Brouard yönetiminde Ligue 2’yi 14. sırada bitiren Clermont Foot 63, yeni sezon öncesi teknik direktörlük görevi için Helena Costa ile anlaşmıştı.

Avrupa’da birinci ve ikinci ligler göz önüne alındığında erkek futbolunda görev alan ilk kadın teknik direktör olma unvanına erişen Costa, yaklaşık iki ay sonra istifa ettiğini açıklamıştı. Takımdan kişisel nedenlerden dolayı ayrıldığını açıklayan Costa’nın ayrılış sebeplerinin, kendisinden habersiz transfer yapılması ve hazırlık maçı ayarlanması olduğu iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Daha önce İran ve Katar’ın kadın milli takımlarını çalıştıran 36 yaşındaki Costa, erkek liginde ise sadece Benfica genç takımında görev yapmıştı.

İtalya Üçüncü Futbol Ligi’nde (Serie C1) 1999 yılında Viterbese’yi çalıştıran İtalyan Carolina Morace, Avrupa futbolunda erkek liglerinde takım çalıştıran ilk kadın teknik direktör olmuştu.

YORUM YAZ