MENÜ

Cim Bom'da sutopu çöktü!

Galatasaray'da su sporlarında yaşanan değişikliğin son kurbanı su topu takımı oldu.

Cim Bom'da sutopu çöktü!

Tarihinde ilk kez Euroleague'de 6 maçın 6'sını da kaybederek elenen ve LEN’de (Euro Cup) mücadele etmek zorunda kalan Galatasaray Su Topu Takımı evinde düzenlediği 2. tur maçlarında bir galibiyet, bir mağlubiyetin ardından son maçında Panathinaikos'la 7-7 berabere kaldı ve averaj ile yine elendi.

Hezimetin sebebi ise su sporlarında yaşanan yönetim değişikliği. Konsantrasyonun bozulmasının yanı sıra, yönetime gelen ekibin takımın belkemiği Halil Beşkardeşler'i takımda tutamaması mağlubiyetleri getirdi. Öte yandan yapılan yerli ve yabancı transferlerin de takımın kimyasını bozduğu görülüyor. Geçen sene de şampiyon takımın bünyesinde yabancı kontenjanından olan Korolija Mihajlo'nun yanına Slavko Gak ile yapılan takviye de yeterli olmadı. Statü gereği su topu takımlarının bünyesinde sadece 1 yabancı sporcuya izin verilmesi. Şimdi Avrupa'da başarı için transfer edilen bu iki yabancıdan biri sezon sonuna kadar kadroya bile giremeyecek. İstanbul Yüzme İhtisas'tan yeni getirilen coach Dejan Jovoviç'in de takıma yarar sağlayamadığı, 21 yılda 17 Türkiye şampiyonluğu kazanmış olan bu takımın havasını koruyamadığı görülüyor. Planlamada geçen seneki şampiyon ekibin yardımcı antrenörlüğünü yapan, Galatasaray'ın eski su topçusu Zarko Petroviç bu sezon su topu takımının başına getirilecekti. Yanına da genç bir Türk antrenör takviyesiyle gelecek yılların coach problemi de çözülecekti. Ancak su sporlarındaki yönetim değişikliği bu planların hayata geçirilmesine engel oldu.

Neticede bu sezon Galatasaray Sutopu Takımı çok daha fazla bütçeyle tarihinde görmediği bir başarısızlıkla karşı karşıya kaldı. Galatasaray son 20 yıldır İlk defa evinde düzenlediği bir turnuvanın ilk ayağında elenmiş oldu. Camianın şimdiki hedefi dibe vuran su topu şubesini geçen sezonlardaki seviyeye getirmenin yollarını daha dinamik bir ekiple bulmak.

Haberin Devamı

Serdar Dinçbaylı

YORUM YAZ