MENÜ

Cim Bom'a 'yetersiz güvenlik' cezası

Galatasaray, Kayseri'de Ankaragücü ile oynadığı maçta, statta yeterince özel güvenlik görevlisi bulundurmadığından 20 bin 880 TL cezaya çarptırıldı. Ceza, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce kesinleştirildi.

Cim Bom'a 'yetersiz güvenlik' cezası

Futbol Federasyonu tarafından saha kapatma cezası verilen Galatasaray, Ankaragücü ile 9 Mayıs 2009 tarihinde Kayseri Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya geldi. Milan Baros'un attığı golle sarı lacivertli başkent ekibini 1-0 yenen Galatasaray, karşılaşmanın Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından (A) kategorisinde kabul edilerek 500 özel güvenlik getirmesi kuralına uymayıp, sadece 200 güvenlikçi görevlendirdi.

Haberin Devamı

500 YERİNE 200 ÖZEL GÜVENLİK YÜZÜNDEN CEZA
Kayseri Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından yapılan saptama ile hem 300 güvenlik görevlisi eksik getiren hem de statta 130 koltuğun kırılmasından sorumlu tutulan Galatasaray Kulübü, kurul tarafından 15 Haziran 2009 tarihinde yapılan oturumda 2008-2009/9 nolu kararla 20 bin 880 TL para cezasına çarptırıldı. Ancak, sarı kırmızılı kulüp bu idari para cezasını çok bulup, Kayseri 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, cezayı iptal ettirdi. Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu da itirazda bulunarak, iptal kararını kaldırttı. Aynı mahkeme, bu kez 9 Mart 2010 tarihinde oy birliğiyle aldığı kararla, sarı kırmızılı ekibin idari para cezasını, itirazı bir daha söz konusu olmamak üzere kesinleştirdi.

Haberin Devamı

GALATASARAY PARAYI İSTANBUL'DA YATIRACAKKesinleşmiş mahkeme kararı üzerine Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu, İstanbul Defterdarlığı'na kararın bir örneğini göndererek, 20 bin 880 TL tutarındaki idari para cezasının Galatasaray kulübünün merkezinin bulunduğu İstanbul'da yatırılmasını sağlayacak.

FORMA İÇİN SAHAYA GİREN SEYİRCİYE 572 TL CEZA
Bu arada yine Kayseri'de oynanan Kayserispor-Trabzonspor maçında, sarı kırmızılı oyunculardan forma almak için sahaya atlayan 17 yaşındaki H.G, 572 lira para cezasına çarptırıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Polat başkanlığında toplanan İl Spor Güvenlik Kurulu 29 Mart'ta Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan Kayserispor- Trabzonspor maçında 5149 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun uyarınca, sahaya Kayserisporlu futbolcuların formasını almak için giren H.G'ye para cezası verdi. Kurul kararı, adı geçen taraftara tebliğ etti.

YORUM YAZ