MENÜ

"Cim Bom" Hentbol'da

Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu: "Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray'ın hentbolun içinde olması, bu branşın tavan yapmasıdır.Üç büyükler ile ilgili federasyonun daha önce aldığı karar var. Bu nedenle doğrudan süper ligde mücadele edecekler."

"Cim Bom" Hentbol'da

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Eyüboğlu, bir süre önce kulüp yetkilileriyle birkaç kez görüştüklerini belirterek, "Başkan Ünal Aysal açıklama yaparak, hentbol şubesini kuracaklarını ve kararı da aldıklarını söyledi. Ondan sonra biz Adnan Öztürk ile bir görüşme yaptık. Adnan bey, kulüpte Ünal beyin en güvendiği insanlardan bir tanesi. Bayan ve erkek takımlarının kuruluşu ile ilgili karar aldıklarını ve gelecek sene liglerde yer alacaklarını söylediler" dedi.

Kulüp içinde hentbolun çok fazla bilinmediğini dile getiren Bilal Eyüboğlu, "Benden bir rapor istediler. Hentbolu çok fazla bilmedikleri için takımın oluşturulması ve maçların nerede oynanacağı konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Kısa süre içinde tekrar bir araya geleceğiz. Çünkü, hentbolu bilmiyorlar. Bu hafta içinde Ünal beyden randevu alacağım ve nezaket ziyareti yapacağım. Adnan bey olayla ilgileniyor, onunla gelişmeleri değerlendireceğiz" diye konuştu.

Doğrudan süper ligde mücadele edecekler

Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun "üç büyükler" konusunda daha önceden kararlar aldığını anlatan Eyüboğlu, "Galatasaray gelecek sezon takımlarını kurduğu takdirde doğrudan süper ligde başlayacak" ifadelerini kullandı.Şu anda ligde Beşiktaş ve Trabzonspor’un mücadele ettiğini ifade eden başkan Bilal Eyüboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların yanında Galatasaray’ın da hentbolun içinde olması bu branşın tavan yapmasıdır. Galatasaray-Beşiktaş maçındaki atmosferi düşünebiliyor musunuz? Misketine maç yapsalar bile inanılmaz bir seyirci olur. Galatasaray’ın girişimlerini iyi değerlendirmek lazım. Doğrudan süper ligde başlamaları bizim açımızdan bir sıkıntı doğurmaz. Daha önce federasyon yönetim kurulunun ’üç büyükler’ ile ilgili bir kararları var. Bu da doğrudan süper ligden başlayacakları şeklindeydi. Bu yönde alınmış bir karar var. Biz de ayrıca böyle bir karar alıp, Galatasaray’ı süper ligden başlatacağız."

Eyüboğlu, Galatasaray Kulübü’nün hentbol şubesi ile ilgili herhangi bir bütçe açıklamadığını belirterek, "İyi takımların bütçelerini sordular. Erkeklerde Beşiktaş’ı, bayanlarda da Antalya Muratpaşa Belediyesi’ni söyledim. Onlar da kendi değerlendirmelerini yaparlar diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe sırada bekliyor


Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, Galatasaray’ın ardından Fenerbahçe’nin de hentbol branşı açması yönünde girişimlerini sürdürdüklerini söyledi.Fenerbahçe Kulübü yetkilileriyle ilerleyen günlerde bir görüşme yapacaklarını anlatan Eyüboğlu, "Daha önce görüşmüştük. Bu olayı daha ciddi boyutta görüşeceğiz. Bunlar kolay işler değil. Kısa vadede olacak işler değil.

Galatasaray’ı hayal bile edemezdik. Galatasaray ve Trabzonspor her zaman konuşulurdu, bugün gerçek oldu. Bu hentbol için çok önemli. Ben, İlhan Ekşioğlu ile bir görüşme yapmıştım. Şu anda kendisi cezaevinde. Bu nedenle görüşmemiz kesildi. Önce Ali Koç, daha sonra Nihat Özdemir ile görüşeceğiz. Gelecek sezon onlar da takım kurup başlayabilirler" değerlendirmesini yaptı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ