MENÜ

Cim Bom, Chelsea'ye bileniyor!

Şampiyonlar Ligi ikinci turunda yarın Türk Telekom Arena'da Chelsea ile karşılaşacak olan Galatasaray, rakibiyle tarihinde 3. kez karşı karşıya gelecek.

Cim Bom, Chelsea'ye bileniyor!

Devler Ligi'nde son 16'da yarın Chelsea ile karşılaşacak olan Galatasaray, rakibiyle tarihinde 3. kez karşı karşıya gelecek. Chelsea ile tarihinde 2 kez karşılaşan ve iki maçta da sahadan yenilgiyle ayrılan Cim Bom, bu tarihi yenilginin ardından katıldığı UEFA Kupası'nda Türk futbol tarihinin en büyük başarısını elde etmişti.

Chelsea ile Galatasaray Avrupa kupalarında sadece 1999-2000 sezonunda karşılaşmıştı. Şampiyonlar Ligi gruplarında karşılaşan iki takımından Chelsea ilk maçı İstanbul’da 5-0, 2. maçı sahasında 1-0 kazanmıştı. Maviler, Avrupa kupalarında Galatasaray dışında 1 kez Beşiktaş, 1 kez Fenerbahçe ile eşleşmişti. 2002-03 sezonunda Şampiyonlar Ligi grubunda Beşiktaş ile eşleşen Chelsea, sahasında Beşiktaş’a 2-0 yenilmiş Almanya’da oynanan maçı ise 2-0 kazanmıştı. 2007-08 sezonunda bu kez Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Chelsea, ilk maçta İstanbul’da 2-1 kaybetmiş ancak sahasında 2-0 kazanıp tur atlamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ