MENÜ

'Çılgın Başkan' Giannakopoulos'a ceza yağdı

Yaptığı eylem ve söylemlerle her seferinde Euroleague’i karıştırmayı başaran Panathinaikos’un sahibi Dimitris Giannakopoulos’a ağır cezalar kesildi. Geçtiğimiz yıl askıya alınan cezaları da devreye sokan Euroleague yönetimi ‘Çılgın Başkan’a 440 bin Euro para cezası verirken bir de soruşturma açtı.

'Çılgın Başkan' Giannakopoulos'a ceza yağdı

THY Euroleague yönetimi, Panathinaikos sahibi Dimitris Giannakopoulos’a cezayı kesti. Geçen yıl, Fenerbahçe ve Obradovic hakkında açıklamalar yapan 44 yaşındaki yönetici bu sezon da rahat durmadı. 9 Kasım’da Euroleague’de oynanan Panathinaikos-Olympiakos maçının devresinde hakem odasını basmış ve İtalyan ve Polak hakemin 20 bin Euro sözü aldıklarını ifade edip, şike yapmakla suçlamıştı. Ardından olay büyümüş; Olympiakos yönetimi, Panathinakios ile Başkan Dimitris’in Euroleague’den ihraç edilmesini ve soruşturma açılmasını istemiş, Euroleague Hakemler Birliği de Giannakopoulos’u dava açma kararı almıştı.

Haberin Devamı

Çılgın Başkan Giannakopoulosa ceza yağdı

Devam ederse durum değişir

Geçtiğimiz yıl askıya aldığı cezaları da devreye sokan Euroleague yönetimi, Başkan Giannakopoulos’a verdiği cezaları açıkladı. Açıklamada; Dimitris Giannakopoulos ’un geçtiğimiz yıl yaşanan olaylar sonrasında önümüzdeki dönem için daha saygılı davranma sözü verdiği ancak saygısız ve kınanacak şekilde davrandığı belirtildi. Giannakopoulos’a seyirden men yasağı verilmediğini ancak eylemlerine devam etmesi halinde bu durumun da değişebileceği ifade edildi. Hatırlanacağı üzere; Başkan Giannakopoulos, vefat eden babası için eylül ayında organize edilen özel turnuva öncesi, Euroleague Başkanı Bertomeo ve coach Obradovic’le bir araya gelmiş ve aradaki gerginlikler düzeltilmişti.

Haberin Devamı

İŞTE KESİLEN CEZALAR

160 BİN EURO: 9 ve 16 Nisan’da yaptığı açıklamaların basketbol sporuna zarar vermesi ve Disiplin Yönetmeliği ’nin 24-1. maddesini ihlal etmesi nedeniyle

250 BİN EURO: 20 Nisan ’da yaptığı açıklamada yine 24- 1. maddenin ihlal edilmesi kulüpler arasındaki ilişkiyi tehlikeye attığı ve basketbol sporuna zarar verdiği gerekçesiyle

30 BİN EURO: 9 Kasım’daki Panathinaikos-Olympiacos karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle

DİSİPLİN SORUŞTURMASI: Turnuvanın imajına zarar verdiği için disiplin soruşturması açıldı.

YORUM YAZ