MENÜ

Chrome 50 hazır; İndirin!

Google'ın popüler web tarayıcısı, 50. sürümüne ulaştı! Yenilikler ve fazlası; içeride...

Chrome 50 hazır; İndirin!



Chrome'un Windows, Mac ve Linux sürümleri bugün önemli bir güncelleme alarak 50. sürüme yükseldi. Bir süredir geliştirici kanallarında bulunan Chrome 50'de birçok değişiklik var, ancak bunların sadece bazıları kullanıcılar tarafından görülecek.

Değişikliklerin başında Chrome'un Vista, Windows XP ve Mavericks'ten önceki Mac OS X sürümleri gibi eski işletim sistemlerini artık desteklememesi geliyor. Güvenlik ve işlevsellik nedeniyle Google tarafından verildiği bilinen bu karar, geçen sene duyurulmuştu.
Bunun yanında Chrome 50'de farklı önem derecelerine sahi birçok güvenlik onarımı bulunuyor. Google, "Yüksek" ve "orta düzey" öncelikteki bu güvenlik açıkları için kullanıcılara yaklaşık 18.000 dolar dağıttı.





Kullanıcıların görebileceği değişikliklere gelirsek Chrome 50, uyarılarda bazı geliştirmeler yapıyor. Chrome 50 ile birlikte web siteleri, uyarılar içerisinde çeşitli eylemler gösterebiliyorlar. Yeni sürümle birlikte uyarılar, ses çıkarıp çıkarmama konusunda karar verme yeteneğine de sahip hale geliyor. Buna ilave olarak uyarılar, aktif olarak kapatılan uyarıları sunucuya bildirerek, bunları diğer cihazlarınızda da otomatik olarak kapatabiliyorlar.


Geliştiricilere yönelik birçok değişiklikten bir tanesi, yeni rel='preload' özniteliği sayesinde web sitelerinin görüntülenmeden önce yüklenebilmesi. Bu özellik doğru biçimde kullanıldığında sayfaların daha hızlı yüklenmesi mümkün hale gelebiliyor. Diğer geliştirici değişikliklerine bu sayfadan göz atabilirsiniz
Web tarayıcınız kendi kendini sessizce güncellemediyse, Chrome 50'yi buradan indirebilirsiniz.
Resimlerle: Chrome'un 20 gizli özelliği!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ