MENÜ

Christoph Daum: Demba Ba varsa sorun yok

Kara Kartal'a 1994-95 sezonunda lig şampiyonluğu yaşatan, 2011-12 yıllarında da Club Brugge'ü çalıştıran Christoph Daum, Siyah-Beyazlılar'ın bugün oynayacağı zorlu mücadele öncesinde FANATİK'e konuştu.

Christoph Daum: Demba Ba varsa sorun yok

Belçika ekibinin dikkat edilmesi gereken bir rakip olduğunu belirten Alman çalıştırıcı, Beşiktaş’ın ise teknik direktör Slaven Bilic önderliğinde bu sezon çok önemli işlere imza attığını söyledi. İşte 61 yaşındaki çalıştırıcının açıklamaları:

‘Brugge dinamik bir takım’

“Club Brugge takımı pozitif futbol oynamaya çalışıyor ve kolay gol buluyor. Avrupa’da yaptıkları müsabakalarda genelde gol atmakta zorlanmadılar. Dinamik bir oyuncu topluluğuna sahipler. Beşiktaş, özellikle fizik açıdan rakibine üstünlük sağlamalı. Kendi sahalarında çok koşup çok mücadele ediyorlar. İlk maçı deplasmanda olması Siyah-Beyazlı takım için tabii ki de bir avantaj.”

‘Liverpool maçı harikaydı’

“Beşiktaş’ın Avrupa’da oynadığı tüm maçları izledim. Beni bir hayli etkilediklerini söyleyebilirim. Beşiktaş bu sezonki performansıyla Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmiş olsaydı bile, çok iyi sonuçlar alırdı. Son Liverpool maçında gerçekten tüm takım harikaydı. Son dakikada Demba Ba’nın topu direkten dönmeseydi işi çok önceden de bitirmiş olacaklardı.”

‘Yerli oyuncular kendilerini aştı’

“Beşiktaşlı oyunculara baktığımızda bireysel olarak bir çok genç yetenek var. Yerli oyuncular kendilerini aştı ama en önemlisi, yönetim Demba Ba’yı alarak müthiş bir transfer yaptı. Demba Ba sahada müthiş bir enerji veriyor takıma. Çok isabetli bir transfer. Gol atıyor, Gol atmadığında rakip defanstan en az 2 adamı meşgul ediyor. Bana göre sağlam ve formda bir Demba Ba varsa Beşiktaş bundan sonra sorun yaşamaz.”

‘Slaven Bilic’i kutluyorum’

“Bilic’in takıma katkısını unutmamak gerekir. Kısa sürede hem Türkiye’ye hem Beşiktaş’a uyum sağladı. Bilic’le birlikte takım çok enerjik duruma geldi. Beşiktaş gerçekten iyi mücadele ediyor ve Avrupa’da büyük sükse yapıyor. Bunda tabii ki Bilic’in katkılarını göz ardı etmemek gerek, kendisini kutluyorum.”

Mehmet Demircan

Haberin Devamı
YORUM YAZ