MENÜ

Chelsea evinde vuruldu: 0-2

Devler Ligi'nde finale kalarn Chelsea, Premier Lig'de evinde Newcastle'a 2-0 mağlup oldu. Edip Adanır'ın Stamford Bridge'den takip ettiği mücadelede konuk ekibin golleri, Cisse'den geldi

Chelsea evinde vuruldu: 0-2

Cumartesi günü oynayacakları Liverpool FA CUP final maçını düşünerek sahaya biraz yedek bir kadroyla çıktı Chelsea. Newcastle ara transferde Freigburg'dan 10 milyon Pound'a aldığı Cisse 19. dakikada durumu 1-0 yaptı. Newcastle sahaya tamamen hakim gözüktüğü ilk yarıda Chelsea gol yollarında sıkıntı çekerken Ben Arfa oynadığı futbolla çok başarılı olurken takımının devamlı hücumda olmasını sağladı. Demba Ba'nın şutu üst direkten döndü, devre Newcastle'ın 1-0 galibiyetiyle bitti. İkinci yarıda Chelsea'nin daha baskılı bir oyunu düşünürken topla oynayan ve rakibine fırsat vermeyen bir Newcastle vardı sahada. Gel de çık işin içinden. Bu lig başka bir lig ve başka futfol oynanıyor. Bu geçen haftanın skoru. Bu akşam hiçbir Chelsea taraftarı takımlarının bu derece sürklase olacağını tahmin edemezdi. Dönelim maça 90+3 oynanırken tam önümde top taça gitmesim diye vuran Cisse bile topun yan ağlarına gideceğini tahmin edemezdi.

Gelelim Avrupa'ya

Haberin Devamı

İngiliz takımları için utanılacak ve Perşembe günü angarya maçına gitmek zorunda Chelsea. Eğer Şampiyonlar Ligi kazanamazsa, Liverpool Carling Kupası'nı aldığı için Avrupa kupasında yerini ayırttı. Chelsea, Liverpool'a FA cup finalinde yenilse bile Avrupa kupasına gidiyor. Arsenal üçüncü olmak ve eleme oynamadan şampiyonlar ligine gitmek istiyorsa evinde Norwich ve deplasmanda West Bromwich yenmek zorunda. Biraz karışık oldu ama bu lig insanı dinden imandan çıkarıyor. Haftaya Cumartesi önce Arsenal-Norwich ardından FA cup finalinde Chelsea-Liverpool maçlarında beraber olmak üzere Stamford Bridge'den selamlar sevgiler.

Chelsea-Newcastle: 0-2Goller: Cisse (Dk.19 ve Dk.90+3)
Sarı kartlar: Krul, Cabaye, Tiote
Chelsea: Cech, Ivanovic, Bosingwa, Terry, Bertrand, Ramires, Mikel, Malouda (Drogba Dk.60), Meireles (Lampard Dk.78), Torres, Sturridge (Mata Dk.46). Yedekler: Turnbull, Cole, Essien, Drogba, Kalou.
Newcastle: Krul, Coloccini, Santon, Williamson, Perch, Cabaye, Ben Arfa (Obertan Dk.87), Gutierrez, Tiote (Taylor Dk.63), Cisse, Ba (Ameobi Dk.74). Yedekler: Elliot, Ferguson, Gosling, Marveaux, Ameobi
Hakem: Mark Halsey

Edip ADANIR


YORUM YAZ