MENÜ

Chelsea Drogba'yla güzel 2-0

Premier Lig'de haftanın en çok beklenen mücadelesini Liverpool'u, Drogba'nın muhteşem futbolu ve iki asistiyle yıkan Chelsea kazandı.

Chelsea Drogba'yla güzel 2-0

Premier Lig'de haftanın en çok beklenen mücadelesini Liverpool'u, Drogba'nın muhteşem futbolu ve iki asistiyle yıkan Chelsea kazandı.

Premier Lig'in haftasonuna damgasını vuran mücadelesinde son gülen Chelsea oldu. Stamford Bridge'de Liverpool'u ağırlayan Londra temsilcisi, Drogba'nın 2 asisti sonucunda Anelka ve Malouda'nın golleriyle maçı 2-0 kazandı. Maçın ilk yarısında top Chelsea kalesinin önüne daha fazla yığılmış olsa da, Maviler golsüz beraberlikle ilk 45 dakikayı tamamladı. İkinci yarı da ise Chelsea'nın Fildişi'li yıldızı Drogba sahneye çıktı ve 60. dakikada sağdan ceza sahasına taşıdığı atakta, topu Anelka ile buluşturdu ve Chelsea üstünlüğü ele geçirdi. Mavililer bu dakikadan sonra maçın kontrolünü kaybetmedi. Maçın son dakikasında yine Drogba, bu sefer soldan ceza sahasına topu taşıdı ve kaleci Reina'nın hatasıyla Malouda farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Haberin Devamı

Chelsea bu galibiyetle 21 puana çıkarak, takipçisi Manchester United'ın 2 puan önüne geçti. Liverpool ise 15 puanla 2 maç eksiği olan Manchester City'nin önünde.

Fanatik Gazetesi Londra Temsilcisi Edip Adanır maçı Stamford Bridge'deki maçı da izledi.
Arsenal-Blackburn Rovers maçının ardından Fulham Broadway'e gelmem kolay olmadı. Fakat başlama vuruşuyla stada girdim. Yine tanıdık bir isimle karsılastım. Utah Jazz'la Londra'da bulunan NBA yıldızımız Mehmet Okur da oradaydı. Salı günü maçları var, davet etti. Gelelim maça... Bir futbol oyunu bu kadar mı süratli oynanır. Dünkü Beşiktaş- Denizli maçından sonra bu iki maç ilaç gibi geldi. Torres, Carvalho'yu katlıyor. Kademede Ivanovic var. Terry ve Carragher defanslarını nerede tutacaklarını biliyorlar. İlk devre hata oranı yok gibi. Olsa zaten gol olur. Unutmadan belirteyim. Bu iki maçın haricinde bugün Londra'dakı üçüncü maç West Ham-Fulham maçı. Bu üç maçı yaklaşık 130,000 seyirci izledi.

Haberin Devamı

Torres'e destek ortadan Gerard ve sağdan Kuyt. Beraber oynamaz denilen Drogba ve Anelka devamlı yer değiştiriyor. Arkalarında Deco oynuyor.

Anelka'nın kafası ve ardından Deco'nun kornerinde Ballack'ın kafası golü getirmiyor. Kuyt'un ortasında Torres'in kafası Hilario'nun ellerinde eriyor. İlk devre Chelsea daha etkili.İkinci yarı başlıyor. Futbolda bir kural var. Hangi takım olursan ol, çıkarken top kaptırmayacaksın. 59. dakikada Mascherano çıkarken kaptırıyor. Solda Drogba cok akıllı. Yerden bır ortayla ölü nokyaya koşan Anelka'yı buluyor ve ona da dokunmak kalıyor. Chelsea 1-0 önde. Maçın son dakikasında ilk golün aynısı bir ataktan yine Drogba'nın asistiyle Chelsea, Malouda'yla golü buluyor ve 2-0 kazanıyor.

Bugün seyrettiğim iki canlı maç, beni biraz yordu fakat oynanan futbolun kalitesi bu yorgunluğumu unutturdu. Maçlar bitti, hayat devam ediyor. Küfür eden yok, sigara içen yok. Tıpkı geçtiğimiz senelerde olduğu gibi. Manchester United yanlız değil bu sene. Ciddi rakipleri var. Bunların başında Chelsea geliyor. Manchester City de ilk dördü zorlayacağa benziyor. Nice futbol dolu günlerde bulusmak üzere...

Haberin Devamı

Edip Adanır/Stamford Bridge Stadyumu

CHELSEA 2-0 LIVERPOOL

YORUM YAZ