MENÜ

Chelsea alarmı!

Ligde haftayı derbi zaferiyle kapatan Galatasaray, tamamen çarşamba günkü Chelsea maçına odaklanmış durumda. Aslan'ın teknik patronu Mancini, Arena'da çeyrek final kapısını aralamak için her türlü oyun sistemi üzerinde duruyor. İşte İtalyan hocanın planları...

Chelsea alarmı!

Florya’da Chelsea alarmı... Süper Lig’de haftayı Beşiktaş zaferiyle kapatan Galatasaray, gözünü Şampiyonlar Ligi’ne çevirdi. TT Arena’da çarşamba günü Chelsea’yi konuk edecek olan Sarı-Kırmızılılar, kritik
maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Artık tamamen bu karşılaşmaya odaklanan Cim Bom’da, teknik direktör Roberto Mancini henüz nasıl bir 11’le sahaya çıkacağına karar vermiş değil. İtalyan hocanın kafasında birçok plan var. Yardımcılarıyla yaptığı durum değerlendirmesinde birkaç oyun düzenini gündeme getiren Mancini’nin zafer yolundaki formülleri, daha çok 3 pozisyonun durumuyla doğrudan alakalı gibi görünüyor.

Burak’ın savunma zaafı nedeniyle...

Mancini’nin kafasındaki soru işaretlerinden biri Burak Yılmaz. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki 4 maçta golü bulunmayan tecrübeli futbolcu, takım savunmasında sıkıntı yaratabileceği için kulübeye aday. Önde Drogba’nın, sol çizgiye yakın bölümde de Sneijder’in yeri garanti. Burak’ın yerine sağ öne Hajrovic ismi gündeme gelse de, Bosna Hersek’li futbolcunun fiziksel açıdan yetersiz olduğu görüşü hakim. Hamit Altıntop da bu maç için hazır değil. İşte bu yüzden, sağ kanat Sabri ve Eboue ikilisine emanet edilebilir.

Ceyhun’un ağır yapısı düşündürüyor

Solda Sneijder’in partneri yine Alex Telles olacak. Orta sahanın merkezi de Selçuk İnan ve Felipe Melo ikilisine emanet. Ancak Mancini’nin emin olamadığı ikinci nokta, işte bu ikilinin arkasındaki süpürücü rolünü kimin üstleneceği. Beşiktaş derbisinde de son derece ağır ve dikkatsiz oluşu dikkat çeken Ceyhun’la risk almak istemeyen Mancini, Melo’yu tekrar bu bölgeye çekip, Yekta ya da Emre Çolak’ı ön tarafa sürebilir.

Semih Kaya’ya partner aranıyor!

Savunmada ise Semih Kaya’ya partner aranıyor. Burdisso’nun Antalya’daki performansı hiç güven vermemişti, zira derbide de kadroya alınmadı. Chedjou aynı şekilde şu ana kadar bekleneni verebilmiş değil. Bu bölgede tercih edilen Hakan Balta’nın, Torres, Eto’o ve Schürrle gibi isimlere karşı ne kadar direnç gösterebileceği meçhul. İşte bu yüzden Gökhan Zan ismi ağırlık kazanabilir. Gökhan olmazsa da, Chedjou 1 adım önde görünüyor. Gerideki en büyük güvence ise kuşkusuz kaleci Fernando Muslera olacak.

Burak Yılmaz'lı kadro


Muslera, Semih, Chedjou, Eboue, Telles, Ceyhun, Selçuk, Melo, Sneijder, Drogba, Burak

Burak Yılmaz'sız kadro

Muslera, Semih, Chedjou, Eboue, Telles, Yekta, Selçuk, Melo,Hajrovic, Sneijder, Drogba

Haberin Devamı
YORUM YAZ