MENÜ

Chelsea 2-1 Stoke City

İngiltere Premier Lig'in 31. haftasında Chelsea sahasında Stoke City'i 2-1 mağlup etti.

Chelsea 2-1 Stoke City

Arsenal maç fazlasıyla ikinciliğe yerleşti. Mesut Özil attığı golü üstün yeteneği sayesinde attı ve klasını gösterdi.

Diego Costa yedekler arasında bugün. Milli takımdan sakatlığı nedeniyle çıkarılan oyuncunun ilk onbirde oynaması biraz tuhaf olurdu.

Chelsea bu sezon kendi sahasında oynadığı 11 maçı kazandı, 3 maçta da berabere kaldı. Stoke City şu anda 42 puanda ve geçen sezondan daha iyi bir durumda. Ayrıca Stoke ligde 16 golle duran toplardan en çok gol yiyen takım durumunda.

Maça Chelsea başladı. Henüz ikinci dakikada Remy'nin vuruşunda Begoviç son anda kaleye giden topu çıkardı. 6. dakika Oscar'ın ortası korner en son vuran Remy şutu aut. Chelsea hızlı başladı maça. Üstünlük Chelsea'de ama 26. dakikada Stoke, Nzonzi'nin vuruşunda öne geçebilirdi. 29. dakikada Hazard çalımlarla ceza sahasına girdi vuruşu Begoviç'te kaldı. 30. dakikada Hazard'ın pasında müsait durumda Oscar iyi vuramadı. 34. dakikada Costa ısınmaya başladı.

Chelsea 1-0 önde

39. dakikada ceza sahası içinde sağ çizgiye yakın Fabregas'ı Wollscheid düşürünce hakem Jonathan Moss tereddütsüz penaltıyı verdi. Topun başına Hazard geldi topa hiç bakmadan vurdu her zamanki gibi ve Chelsea'yi 1-0 öne geçirdi.

İnanılmaz bir gol

44. dakikada orta yuvarlağın Stoke City tarafında Charlie Adam, topa öyle bir vurdu ki, öne çıkan Courtois'in üzerinden topu filelere gönderdi. Durum 1-1 ve hala monitörden golün tekrarını seyrediyorum.

Stamford Bridge'de ilk yarı sonucu 1-1 eşitlik var.


İkinci Yarı

Golün 59 metreden atıldığı Sky televizyonu tarafından açıklandı. İkinci yarıda Oscar'ın yerine Costa oyunda.

47. dakika Hazard'ın enfes şutunu Begoviç aynı güzellikte kornere çeldi. 50. dakika Drogba ısınmaya başladı. 54. dakikada Ireland Hazard'ı düşürdü sol tarafta. Willian kullandı Begoviç son anda kornere çeldi. Chelsea gol için herşeyi deniyor şu dakikalarda.

Costa yine sakatlandı

55. dakikada adelesi çeken Costa oyuna devam edemedi Didier Drogba oyunda.

Chelsea 2-1 öne geçti

62. dakikada Hazard orta sahadan aldığı topla ceza sahasına girdi pasında Remy topu filelere gönderdi.

Bir dakika sonra Nzonzi'nin vuruşu direğe çarparak auta gitti. Stoke çok rahat oynuyor Chelsea yakaladığı avantajı kaybetmek istemiyor fakat 59 metreden gol yiyor. Santrforu Costa 11 dakika oyunda kalıyor. İkinci golü attıktan sonra Chelsea daha rahat top çevirmeye başladı.

80. dakikada Hazard çizgiye indi ortasında Drogba ve Cuadrado'nun vuruşları defans tarafından önlendi. Mourinho oyuncularına pas yapmalarını kenara gelerek işaret ediyor. Kısacası maçı böyle bitirin diyor. Seyirci şampiyonluğun havasına girmiş vaziyette. Bugün takımlarının hep yanında oldu Chelsea seyircisi.

Mourinho Drogbaya kafa toplarında defansa yardıma gelmesini söylüyor. Ve chelsea zor da olsa 3 puanı alıyor ve liderliğini sürdürüyor.

Maçın adamı HAZARD

Edip ADANIR / LONDRA


Takım kadroları;

Chelsea: Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Fàbregas, Matic, Willian, Oscar (Drogba - 45' Booked ), Hazard, Remy (Cuadrado - 63' )

Yedekler: Cech, Filipe Luis, Zouma, Ramires, Drogba, Diego Costa (Drogba - 57' Booked ), Cuadrado


Stoke City: Begovic, Cameron, Shawcross Booked, Wollscheid Booked, Wilson, Ireland Booked (Crouch - 78' Booked ), N'Zonzi, Whelan Booked, Adam Booked (Pieters - 79' ), Diouf, Arnautovic - 62' ), Walters

Yedekler: Bardsley, Pieters, Muniesa, Arnautovic, Sidwell, Butland, Crouch

Hakem: Jonathan Moss

Seyirci Sayısı: 41,098

Haberin Devamı
YORUM YAZ