MENÜ

Cesare Prandelli FIFA'ya gidiyor

Cesare Prandelli'nin avukatları, yönetimden olumlu yanıt alamayınca konuyu FIFA'ya taşıma kararı aldı.

Cesare Prandelli FIFA'ya gidiyor

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Cesare Prandelli'nin yönetime verdiği süre doldu. Kendisi ve ekibinin ekim, kasım, aralık maaşlarının 31 Aralık 2014'e kadar ödenmesini talep eden teknik adama olumsuz yanıt verildi. Bundan sonraki süreçte, konunun FIFA'lık olması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere Cesare Prandelli'nin avukatları 19 Aralık'ta Galatasaray'a ihtarname çekerek, 3 aylık ödemeleri talep etmiş, sonrasında ise konuyu FIFA'ya taşıyacaklarını iletmişti. Ancak Duygun Yarsuvat ve ekibi, bu açık tehdide rağmen yaklaşık 1 milyon Euro civarındaki ödemeyi yapmadı. Peki bu noktaya nasıl gelindi ve bundan sonra neler olacak? İşte fanatik.com.tr farkıyla Cesare Prandelli-Galatasaray ayrılığı sonrasında yaşananlar ve yaşanması muhtemel krizler...

Fesih var ama...

Galatatasaray Yönetimi, 28 Kasım'da Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirimde bulunarak, Prandelli'nin sözleşmesini feshettiğini açıkladı. Esasen fesih işlemi yapıldı. Ancak yönetim, Prandelli ve avukatları ile masaya oturarak, "Sözleşmeyi feshedelim. Uzlaşma için daha sonra masaya oturalım" teklifi yaptı. Galatasaray'ın bu tavrının sebebi ise sonradan ortaya çıktı. Finansal Fair Play uygulamaları nedeniyle UEFA'nın yakın takibinde olan Sarı-Kırmızılı ekip, Prandelli'ye ödeyeceği miktarın 2014 bütçesinde gözükmemesi için zaman kazanmaya çalıştı. Duygun Yarsuvat ve ekibi, kasıtlı bir biçimde Prandelli'nin avukatları ile yapılacak görüşmeyi sürekli ileri tarihe attı.


'Prandelli tüm alacaklarını istiyor'
Albayrak'ın tehdidi!

Tarafların ayrılık sürecinde yapılan görüşmede ise Abdurrahim Albayrak'ın, Prandelli'yi köşeye sıkıştırmaya çalıştığı öğrenildi. Albayrak, "Resmi siteden yaptığın sert bir açıklama var. Galatasaray eski başkanını (Ünal Aysal) rencide edici sözler sarfettin. Aramızdaki anlaşmazlık hukuksal bir boyut kazanırsa, bunu kulüp olarak kullanacağız" diyerek, Prandelli'ye gözdağı vermek istedi. Ancak üstü kapalı bu tehdit, İtalyan'dan sert karşılık buldu. Teknik adam, "Madem bu tür yöntemlere başvuruyorsunuz. Ben de yasal haklarımın tamamını kullanırım. Sözleşmemim biteceği 2016 Mayıs'a kadar benim ve ekibimin tüm hak edişlerini istiyorum" karşılığı verdi. Yıllık 2.3 milyon Euro garanti ücreti olan Prandelli, lig ve kupa şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarı vs. gibi tüm bonuslarını talep eder hale geldi.

Fatih Terim örneği

Prandelli'nin bu tavrı sonrası iş farklı bir boyuta geçti. Normal şartlarda uzlaşma sağlansa, Prandelli yeni bir kulüp bulana kadar ödemeleri yapacak olan Galatasaray, İtalyan teknik adam bir başka kulübe imza attığı takdirde ödemeleri kesecekti. Hatırlanacağı üzere Fatih Terim, Milan'dan ayrıldıktan sonra maaşını almaya devam etmiş, Türk Milli Takımı ile sözleşme yaptıktan sonra İtalyan kulübünden aldığı ücretler kesilmişti. Gelinen noktada Galatasaray cephesi, UEFA'nın Finansal Fair Play uygulamasını gerekçe göstererek, ödemeleri mümkün mertebe geç yapmayı amaçlıyor. Ancak Prandelli'nin avukatları oralı değil! Günü geçmiş ödemelerin bir an önce yapılmasını istiyor.

'Dava açın' resti

Peki bundan sonraki süreçte ne olacak? Galatasaray Yönetimi, Prandelli cephesine, "Bizim yeni bir teklifimiz yok. İsterseniz dava açın" mesajı göndermiş durumda. Daha önce 1 Ocak 2015 itibariyle konuyu FIFA'ya taşıyacaklarını ileten İtalyan hocanın avukatlarının bir iki gün içerisinde beklenen girişimde bulunması bekleniyor. Konu FIFA'ya gittikten sonra Galatasaray'a, "Ödemeleri yapın" şeklinde bir uyarı gelmesi bekleniyor. Bu noktadan sonra ne olacağı ise merak konusu. Galatasaray Yönetimi ya Prandelli'nin ödemelerini yapmaya başlayacak ve İtalyan hocanın bir an önce yeni bir kulüple anlaşmasını bekleyecek. Ya da anlaşmazlık dava aşamasına dönüşecek. Sonrasında neler olacağı ise merak konusu.

Bomba yeni yönetimin kucağında!

Duygun Yarsuvat ve ekibinin mayıs ayında yapılacak kongrede görevlerini devredecek olması da kritik bir nokta. Bu durumda Galatasaray'ın idaresine geçecek yeni başkan ve ekibi, kucaklarında bir de Prandelli bombası bulacak! Bilindiği üzere eski başkan yardımcılarından Adnan Öztürk ile daha önce Özhan Canaydın yönetiminde görev almış Turgay Kıran, mayısta yapılacak seçimlerde başkan adayı olacaklarını açıklamışlardı. Görünen o ki Galatasaray 4-5 ay boyunca yine çok stresli günler geçirecek.

fanatik.com.tr / Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ