MENÜ

Cenk Tosun, kariyer rekoru kırdı

Siyah-Beyazlılar’ın son haftalardaki yükselen değeri Cenk Tosun, Konyaspor’a gol oldu yağdı. Bel ağrısıyla çıktığı Yeşil-Beyazlılar karşısında hat-trick yapan CT23, bu sezonki gol sayısını 15’e yükseltti. Krallık yarışında farkı iyice açan Cenk, kariyerinin en skorer dönemini yakaladı.

Cenk Tosun, kariyer rekoru kırdı

Spor Toto Süper Lig’de 19. haftanın kapanış mücadelesinde Siyah-Beyazlılar, Konyaspor’u farklı skorla mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. Kara Kartal’ın milli golcüsü Cenk Tosun, Konya karşısında ortaya koyduğu başarılı performansla adeta göz kamaştırdı. Takımının geçen hafta Alanya ile deplasmanda oynadığı maça bel ağrısıyla çıkmasına rağmen rakip fileleri havalandırmayı başaran 25 yaşındaki futbolcu, hafta boyunca yapılan tedavisinin ardından yine aynı sorunla çıktığı Konyaspor mücadelesinde de fark yarattı. Oyunun ilk anından itibaren rakip kalede oldukça etkili bir görüntü sergileyen Cenk, ilk yarıda isteği pozisyonları yakalayamasa da ikinci 45 dakikada şov yaptı.

Usta işi gol...

Başarılı oyuncu, Ryan Babel’in 50. dakikada rakip ceza alanı içerisinde kendisine gönderdiği topu, kaleye sırtı dönük bir şekilde önce kontrol etti; sonra ise seri bir dönüş yaparak gönderdiği sert vuruşla Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı’yı avladı. Yıldız isim, bu golün ardından da hız kesmedi. Aradığı golü bulması sonrasında rakip kalede daha da baskılı oynayan Cenk, 56. dakikada Ricardo Quaresma’nın ortasını boş geçmedi ve meşin yuvarlağı yine filelerle buluşturdu. Tosun, 83. dakikada penaltıdan attığı golle kapanışı yaptı ve mücadeleyi hat-trick’le tamamladı.

Kariyer rekoru kırdı

Cenk Tosun, Konyaspor karşısında attığı 3 golle bu sezonki gol sayısını 15’e yükseltti. Krallık yarışında zirvedeki yerini sağlama alan Cenk Tosun, yükselen form grafiğiyle alkış topladı. 2013-14 sezonunda Gaziantepspor formasıyla çıktığı 31 lig maçında 13 gollük performans sergileyen Tosun, Siyah-Beyazlılar’da bu sezon 19 karşılaşmada bu skoru şimdiden aşarak kariyer rekoru kırdı.


Rıdvan Dilmen'den çarpıcı yorumlar


"Penaltı, kırmızı kart" (Beşiktaş-Atiker Konyaspor)


‘Önemli olan 3.yıldız’

Konyaspor karşısında yaptığı hat-trickle gecenin kahramanı olan Cenk Tosun, karşılaşma sonrasında duygularını şu sözlerle paylaştı: “Çok hak ettiğimiz bir 3 puan oldu, takım arkadaşlarımı kutlamak istiyorum. Quaresma, Avrupa’nın en iyi orta kesen oyuncularından biri. Çok sert ve falsolu kesiyor. Maç öncesinde konuşuyoruz, içeri gir, seni görünce orta keseceğim diyor. Öyle de yapıyor. 3 gol attığım için topu alma şansım var. Takım arkadaşlarıma imzalattım ve tarihi de yazdım. Bir tahmin vermem yanlış olur. Atabildiğim kadar atmak isterim. Önemli olan 3. yıldızı takmamız, şampiyonluk daha önemli.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ