MENÜ

Cenk İldem: Hayalimdi

Grekoromen 98 kiloda Ermeni ve Kübalı rakipleri arasında alabileceği en iyi dereceye uzanan Cenk İldem, Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı. 30 yaşındaki milli güreşçimiz, “Olimpiyatta madalya kazanmak hayalimdi. Bunu hiçbir şeyle mukayese edemem” dedi.

Cenk İldem: Hayalimdi

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye 3. madalyasını kazandıran milli güreşçi Cenk İldem, “Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya kazanmıştım, ama burada madalyaya uzanmak başka bir duygu. Bunu hiç bir şeyle mukayese edemem” dedi. 98 kiloda Rumen Alin Alexuc Ciurariu’yu 4-0 yenerek bronz madalyayı boynuna takan Cenk İldem, sevincini şu sözlerle paylaştı: “Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalya kazanmıştım. Olimpiyatlarda madalya kazanmak hayalimdi. 2014 Londra’da bir talihsizlik yaşadım, madalya alamadım. Bu olimpiyat, benim için çok önemliydi”...

2 ay önce ciddi sakatlıktan çıktı

...“Grupta Rus sporcu favorilerdendi. Onu yendikten sonra madalya alacağıma inandım. Rumen sporcuyla da daha önce karşılaşmıştım. Yine yendim, mutluyum. Artık 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya alarak güreşi bırakmak istiyorum. 30 yaşındayım. Olimpiyatlara 2 ay kala iç yan bağlarım koptu. Olimpiyat vizesini bir ay kala aldım. İnşallah bundan sonrası daha iyi olacak. Tokyo’da her şey çok daha güzel olacak. Şimdiden hissediyorum.” Bu arada milli güreşçimiz yarı finalde, altın madalya kazanan Ermeni Artur Aleksanyan’a kaybetmişti. Aleksanyan finalde ise güçlü rakibi Kübalı Daniel Cabrera’yı mağlup etti.

7 yılda 9 madalya

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da spor hayatını sürdüren ve antrenörlüğünü babası Hüseyin İldem’in yaptığı Cenk, son 7 yılda katıldığı Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda 9 madalyanın yanına olimpiyat bronzunu eklemeyi de başardı. Kariyerinin en iyi başarısına imza atan Cenk, güreş hayatına eski bir güreşçi olan babasının teşvikiyle başladı. Milli sporcu, 10 yaşında katıldığı güreş camiasının güvenini kazanmayı başardı ve mücadele ettiği organizasyonlarda madalya umudu oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ