MENÜ

Cenk hastanelik

Beşiktaş'ın genç kalecisi Cenk Gönen, Galatasaray maçında yaşadığı şansız sakatlık sonrasında taraftarları korkuttu.

Cenk hastanelik


Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray'a 1-0 mağlup oldu. Maça 11'de sahaya çıkan Tolga'nın gözünde yaşadığı hastalık yüzünden maçın ikinci yarısına Sİyah-Beyazlıların kalesine Cenk Gönen geçti. Mücadelenin 83. dakikasında Necip'le çarpışan genç kaleci bir süre sahada hareketsiz kaldı. Yaklaşık 10 dakika boyunca tedavisine devam edilen Cenk maça devam etme kararı aldı. Cenk'in aldığı darbe sonrasında geçici hafıza kaybı yaşadığı ortaya çıktı.

Hastaneye kaldırıldı

Yaşadığı şanssız sakatlık sonrası Cenk, maç biter bitmez ambulansla hastaneye kaldırıldı. Cenk'in tedbir amaçlı olarak geceyi hastanede geçireceği öğrenildi. Hastanede yapılan tedavi sonrası bilinci yerine gelen Cenk, ilk olarak annesini aradı ve durumu hakkında bilgi verdi.

Kulüp doktoru açıklama yaptı
Beşiktaş Kulübü Doktoru Ertuğrul Karanlık, Galatasaray maçında sakatlanan kaleciler Tolga ve Cenk hakkında açıklamalarda bulundu.

Karanlık, girdiği bir pozisyon sonrası aldığı darbe nedeniyle bilincini kaybeden Cenk ile ilgili, "Oyuncu değiştirme hakkımız olsa değiştirirdik. İyice kontrol ettikten sonra oynamasına karar verdik" dedi.

Kulübün internet sitesinde yer açıklama şöyle;

"Cenk Gönen'in hastanede yapılan ilk tetkiklerine göre durumu iyi. Birkaç test daha yapılacak. Kafasına bir darbe aldı ve hafızasını kaybetmişti. Kaşında açık vardı. Yüzünde ve kulağında sıkıntısı vardı. Oyuncuyu devam ettirmenin risk olup olmayacağını düşündüm. Oyuncu değiştirme hakkımız olsa değiştirirdik. İyice kontrol ettikten sonra oynamasına karar verdik. Herhangi bir sorun olmaması için maçtan sonra Cenk'i hastaneye gönderdik. Hastanede de gerekli kontrolleri yapıldı."

"Tolga Zengin'in gözüyle ilgili bir sıkıntısı vardı. Yüzde yüz göremediğini söyledi. Devre arasında durumunu değerlendirdik. İyi hissetmediği için kendisini oyuna devam ettirmedik."

"Oğuzhan Özyakup geçen hafta bir sıkıntı yaşamıştı. Haftaiçi yoğun bir tedavi programı uyguladık ve bu maça çıkardık. Oyunda talihsiz bir pozisyon yaşadı. Ayağında ağrıları var. Gerekli kontrolleri yapacağız."

Haberin Devamı
YORUM YAZ