MENÜ

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu: En kötü 1 puan almamız lazımdı!

Son saniyede yenilen golle 3-2 kaybedilen Galatasaray maçının ardından konuşan Hamza Hamzaoğlu, "Bugün en kötü 1 puan almamız lazımdı. Mücadelenin karşılığı bu olmamalıydı. Penaltı şansımız vardı, mağlup olmama şansımız vardı. Golden önceki son pozisyonda da Ayberk'e yapılan fauldü. Hakemler, VAR'da daha sonraki pozisyonları mı incelediler, neyi izlediler?" dedi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu: En kötü 1 puan almamız lazımdı!

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 90+10'da yedikleri golle 3-2 kaybettikleri Galatasaray maçının ardından bir hayli üzgündü. Bu maçın hakkının beraberlik olduğunu dile getiren Hamza Hamzaoğlu, "Futbol adına güzel bir maçtı. Futbolseverlere keyifli bir akşam yaşattık. Bugün en kötü 1 puan almamız lazımdı. Mücadelenin karşılığı bu olmamalıydı. Penaltı şansımız vardı, mağlup olmama şansımız vardı. Ancak kısmet böyleymiş. Ben takımımın reaksiyonundan memnunum. Verdiğimiz mücadele nedeniyle oyuncularımı tebrik ettim. Bundan sonraki maçlarda da bu profili yansıtmata çalışacağız. İyi bir takım olduk, daha da iyi olacağız. En azından bugün bunları kazandık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Diagne'yi faulle durdurmalıydık'

Hamza Hamzaoğlu son saniyede yedikleri golü de şu sözlerle yorumladı: Alberk'e yapılan son pozisyon fauldü. Hakemler, VAR'da daha sonraki pozisyonları mı incelediler, neyi izlediler? Ceza yayı üzerinde normal şartlarda bizim fual kullanmamız lazımdı. Fakat her şeye rağmen Diagne'yi faulle durdurmalıydık. En azından sarı kartla durdurabilirdik. Bu gece bu sayede de en azından beraberlik alabilirdik. Dipteyiz ve çıkmamız çok zor. Her maçı final gibi oynamamız lazım."

Hamza Hamzaoğlu'nun karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısındaki değerlendirmesi ise şu şekilde:

"Bu mücadelenin hakkı en azından beraberlik olmalıydı. Son dakikada yediğimiz golden önce bize göre Alberk’e yapılan faul, daha sonra Boyd’a yapılan çekme var. Ali Palabıyık kaçırmış olsa bile bunlara VAR hakemlerinin dikkat etmesi gerekirdi. Mağlup olmak üzücü ama sevindirici olan taraf oyuncularımın ortaya koyduğu karakter, takım olma adına sahada verdikleri mücadele. Hakemler de sonuçta insan, onlar da hata yapacaklar. Biz antrenör olarak hata yapıyoruz, oyuncular da sahada hata yapıyor. Hakemlerimizin kafasında başka hesaplar olmaması gerekir. Net olmalılar. Her maçta takım ayırmaksızın, skora bakmaksızın karar vermeleri gerekiyor. Hakemleri baskı altına aldıkça, onların bu tavrı, düşünceleri devam edecek. Buna hep beraber karar vermemiz gerekiyor. Hakem hatası olur ama sadece kendi lehimize baskı yapmak bana göre doğru değil. Hataları konuştuk ama bundan ötesi zarar verir. Büyük takımlar kendi lehlerine olması için bu baskıyı kullanıyorlar. Bu da hakemleri olumsuz etkiliyor."

Haberin Devamı

Çok karakterli oyunculara sahip olduklarının altını çizen Hamzaoğlu, "Devre arasına kadar her oyuncumuzdan faydalanacağız. Hepsi değerli. Bu arkadaşlarla zor durumların üstesinden geleceğiz. 8 hafta sonunda ligin dibindeyiz. Buradan yukarıya çıkmak zor. Uzun süre dipten nefessiz yüzeceğiz ama sonunda inşallah suyun yüzüne çıkacağız." şeklinde konuştu.

RİZE (AA)

YORUM YAZ