MENÜ

"CAS kararı Bursaspor lehinedir"

Spor Hukuku Uzmanı avukat Gurur Gaye Günal, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) Bursaspor Kulübü'yle ilgili verdiği kararın, bir öncekine göre yeşil beyazlı kulübün lehine olduğunu söyledi.

"CAS kararı Bursaspor lehinedir"

Günal, AA muhabirine yaptığı açıklamada. CAS’ın 2012 yılında Bursaspor Kulübü’nü 4 yıl boyunca, Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandığı sezonlardan birinden mahrum bırakılmasına karar verdiğini hatırlattı.

CAS’ın bu mahrumiyet kararının uygulanma süresini 3 yıl askıya aldığını da anımsatan Günal, "Yani karar 2012 yılında verilmiş, 2015 yılına kadar uygulanmamış, askıya alınmış. 2015 yılından sonraki 4 yıllık sürecin herhangi birinde Bursaspor’un Avrupa kupalarından birine katılmasına hak kazanması halinde bir sezon için bundan mahrum bırakılmasına karar verilmişti" diye konuştu.
Günal, Bursaspor Kulübü’nün men cezasının kaldırılmasına yaptığı başvurunun ardından CAS’ın son kararıyla 2019 yılına kadar uygulamaya devam edilme ihtimali olan sürecin, 2015-2016 sezonuyla sınırlandırıldığına vurgu yaptı.

Bu kararla Bursaspor Kulübü’nün sadece 2015-2016 sezonunda Avrupa kupalarına katılma hakkından mahrum bırakıldığını belirten Günal, "Dolasıyla son karar bir öncekine kıyasla Bursaspor’un lehinedir. Yeşil-beyazlı kulübün Avrupa kupalarından men süresi 2019 yılına kadar yürürlükte kalabilecekken, bu kararla 2015-2016 sezonunda sonlandırılmıştır" ifadesini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ