MENÜ

Carlos'u korkutan seri!

36 puanla Avrupa potasının en iddialı takımı Sivasspor'u zorlu bir seri bekliyor. Sırasıyla Elazığ, Gençlerbirliği, Trabzon ve Erciyes'le oynayacak Yiğidolar, kritik virajı kayıpsız atlatmak istiyor. Kasımpaşa yenilgisini unutan Carlos, öğrencilerini bu maçlara hazırlıyor

Carlos'u korkutan seri!

Dünyaca ünlü genç teknik adam Roberto Carlos yönetiminde başarılı bir sezon geçiren Sivasspor, Kasımpaşa karşısında aldığı ağır yenilgiyle sarsıldı. 36 puanla 4. sırada yer alan, Avrupa potasındaki yerini korumak isteyen Kırmızı-Beyazlılar, İstanbul’daki mağlubiyetin yaralarını sarmaya çalışıyor. Ancak Carlos’u asıl düşündüren konu; Elazığspor maçıyla başlayan zorlu seri. Öyle ki, Yiğidolar, son haftaların en formda takımı Gakgoşlar’a karşı evinde oynayacağı maçın ardından ateş hattına kadar gerileyen ve ayağa kalkmak için fırsat kollayan Gençlerbirliği deplasmanında ter dökecek. Sonrasında Trabzonspor’u konuk edecek. Son olarak ise Erciyes’e gidecek olan Sivasspor, kümede kalma savaşı veren rakibine karşı puan arayacak. Bu zorlu periyodu en az hasarla atlatmanın planlarını yapan Roberto Carlos, Avrupa hedefine ulaşabilmenin bu maçlarda alınacak galibiyetlerden geçtiğine inanıyor.

Beyin yıkama çalışmaları


Genç çalıştırıcı, dünkü idman öncesinde takımla bir konuşma yaptı, kendilerini bekleyen kritik maçların önemini vurduladı. Kasımpaşa yenilgisinin şokunu üzerinden atmaları gerektiğine dikkat çeken Brezilyalı hoca, “Eğer hedefimize ulaşmak istiyorsak bu maçlardan maksimum puanla ayrılmamız gerek” sözlerini sarf etti.

Da Costa’nın yerine Ahmet


Bu arada Kasımpaşa maçının sona ermesinin ardından kırmızı kartla cezalandırılan Da Costa’nın yerine, Elazığ sınavında, devre arasında Silivrispor’dan kadroya katılan Ahmet Şahbaz’ın ilk 11’de yer alması bekleniyor. Carlos, oyuncusundan kendisini bu karşılaşmaya hazırlamasını istiyor.

Carlos’un gözü ikinci sırada


Antrenman sonunda açıklamalarda bulunan teknik direktör Roberto Carlos, Kasımpaşa maçından gereken dersleri çıkardıklarını ifade etti. Brezilyalı çalıştırıcı, bu hafta oynayacakları maçı düşünmeye başladıklarını belirtip, “Elazığspor beğendiğim bir takım ve çok iyi oyuncuları var. Evimize gelecekler, burada ev sahibi olan ve üstün olması gereken taraf biziz. Üstün olarak iyi sonuçlar alacağız ve her zaman evimizde galip gelip puanlarımızı ve galibiyetlerimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Şu anda 4. sıradayız. Sezon sonunda üçüncü de olabiliriz, ikinci de” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ