MENÜ

Cardozo bombası patlıyor

Fırtına, ses getirecek bir transferi bitirmek üzere! Uzun süredir gizli bir şekilde yürütülen Cardozo operasyonunda Portekiz'den müjdeli haber geldi... Benfica Başkanı Vieira, İbrahim Hacıosmanoğlu'nu Juventus karşılaşmasına davet etti, "Hem maçı izleyelim, hem de Cardozo transferini sonlandıralım" dedi.

Cardozo bombası patlıyor

Bordo-Mavililer'de forvet transferinin bir numaralı adayı olarak Mame Biram Diouf gösteriliyordu. Ancak yönetim, Senegalli golcünün işini bitirmek için bir türlü somut adım atmadı. Bunun nedeni de ortaya çıktı. Fırtına, bombayı Diouf'la değil Oscar Cardozo'yla patlatmaya hazırlanıyor! Paraguaylı oyuncu için yönetimin ocak ayından beri devrede olduğu öğrenildi. Ancak görüşmeler son derece gizli bir şekilde yürütüldü. Ara transfer döneminde Benfica'dan ayrılmaya sıcak bakmayan Cardozo'nun sezon sonu için yeşil ışık yaktığı kaydedildi. İbrahim Hacıosmanoğlu da bunun üzerine Benfica Başkanı Luis Filipe Vieira ile pazarlıklara başladı.

Başkan bugün Lizbon yolcusu


İkili arasında yapılan görüşmelerde önemli mesafe kaydedildi. Bordo-Mavililer'in beklediği müjdeli haber önceki gün geldi. Benfica Başkanı Vieira, İbrahim Hacıosmanoğlu'nu Portekiz'e davet etti. Vieira gönderdiği mesajda, "Juventus'la oynayacağımız Avrupa Ligi yarı final maçını birlikte izleyelim. Oscar Cardozo transferi için de son görüşmeyi yapıp, el sıkışalım" ifadelerini kullandı. Bu daveti kabul eden İbrahim Hacıosmanoğlu, bu sabah Lizbon'a gidecek.

Fenerbahçe alamamıştı

Oscar Cardozo, iki sezondur Fenerbahçe'nin de gündemindeydi. Ancak Sarı-Lacivertliler bir türlü Paraguaylı forvete imza attıramadı. Tüm çabalara rağmen Cardozo transferi bitirilemeyince, Fenerbahçe eski oyuncusu Emenike'yi kadrosuna kattı.

Benfica'yı şampiyonluğa taşıdı

Jorge Jesus yönetimindeki Benfica, 4 yıllık aranın ardından Portekiz Ligi'nde şampiyonluğa ulaştı. Oscar Cardozo, takımının bu başarısında büyük pay sahibi oldu. 30 yaşındaki forvet, kritik maçlarda kaydettiği gollerle Benfica'yı zirveye taşıdı. Geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi'nde final oynayan ve Chelsea'ye kaybeden Portekiz ekibi, bu sezon da yarı finali gördü, Juventus'la eşleşti. İtalyan ekibiyle ilk maçı bugün sahasında oynayacak. Yaşadığı sakatlık nedeniyle 22 Kasım ile 26 Ocak tarihleri arasında sahalardan uzak kalan Cardozo, final yolunda Benfica'nın en büyük kozlarından biri konumunda.

Serhat Demirtaş


CARDOZO İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ