MENÜ

(ÖZET İZLE) Rangers - Galatasaray maç sonucu: 2-1

Galatasaray, ülke sıralamasında sadece 675 puan gerimizde bulunan İskoçya’nın temsilcisi Rangers’la Play-Off maçına çıktı. Ibrox Stadyumu'nda oynanan maçı 2-1 kaybeden Galatasaray, Beşiktaş ve Aytemiz Alanyaspor’dan sonra Avrupa kupalarından elenen üçüncü Türk temsilcisi oldu. Galatasaray’ın Rangers’a elenmesi ve Celtic’in gruplara kalmasıyla Şampiyonlar Ligi'nden sonra Avrupa Ligi'ne direkt katılım da tehlikeye girdi.

(ÖZET İZLE) Rangers - Galatasaray maç sonucu: 2-1

UEFA Avrupa Ligi yolunda son bir engeli kalan Galatasaray, İskoçya'da Rangers ile kozlarını paylaştı. Bakü ve Hajduk Split'i eleyen Galatasaray, play-off turunda Rangers'a takıldı. Galatasaray, ülke sıralamasında sadece 675 puan gerimizde bulunan İskoçya’nın temsilcisi Rangers’a 2-1 kaybetti ve Avrupa defterini erken kapattı. Sarı Kırmızılı ekip, bu mağlubiyetle, Beşiktaş ve Aytemiz Alanyaspor’dan sonra Avrupa kupalarından elenen üçüncü Türk temsilcisi oldu.

Haberin Devamı

İskoçlar ensemizde!

UEFA ülkeleler sıralamasında 11. basamağı Ukrayna’ya kaptıran Türkiye, Galatasaray’ın Rangers’a elenmesi ve Celtic’in gruplara kalmasıyla 12. sırayı da İskoçlar’a teslim etmek üzere. Şampiyonlar Ligi'nden sonra Avrupa Ligi'ne direkt katılım da tehlikede. Tüm umutlarımız Sivasspor ve Başakşehir'de.

Avrupa’ya veda eden 3. Türk temsilcisi oldu

Haberin Devamı

Bu sezon Avrupa kupalarında elemelerde mücadele eden 3 Türk takımı da elendi. Galatasaray; Beşiktaş ve Aytemiz Alanyaspor’dan sonra Avrupa kupalarından elenen üçüncü Türk temsilcisi oldu. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Portekiz temsilcisi Rio Ave, Aytemiz Alanyaspor ise aynı turda Norveç ekibi Rosenborg’a elenmişti.

Türk ekiplerinden Medipol Başakşehir UEFA Şampiyonlar Ligi’nde, Demir Grup Sivasspor ise UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşamasında mücadele edecek.

Fatih Terim yönetiminde ilk kez eleme maçı kaybetti

Galatasaray, Avrupa kupalarında teknik direktör Fatih Terim yönetiminde ilk kez ön eleme turu maçı kaybetti. Sarı-kırmızılı takım, daha önce Terim idaresinde 4’ü UEFA Şampiyonlar Ligi, 2’si de UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 6 ön eleme turundaki 10 maçını da kazanmıştı.

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 1997-1998 sezonunda İsviçre’nin Sion, 1998-1999 sezonunda aynı ülkenin Grasshoppers, 1999-2000’de Avusturya’nın Rapid Wien, 2003-2004’te ise Bulgaristan’ın CSKA Sofya takımlarını ikişer maçta da mağlup etmişti.

Sarı-kırmızılı takım, bu sezon da UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Azerbaycan’ın Neftçi, 3. eleme turunda ise Hırvatistan’ın Hajduk Split takımını tek maçta yenerek saf dışı bırakmıştı.

Bu sezonki ilk yenilgisi

Galatasaray, bu sezon resmi maçlardaki ilk yenilgisini Rangers karşısında yaşadı. Sezona iyi başlayan sarı-kırmızılı takım, Süper Lig’de Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir’i yendikten sonra Fenerbahçe ile berabere kaldı.

Haberin Devamı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi elemelerinde ise Neftçi ve Hajduk Split’i mağlup etmişti.

MAÇTAN DAKİKALAR:

4' Rangers penaltı bekledi. Kullanılan kornerde Goldson, Marcao'nun üstünden kafa vuruşunu yaptı. Taylan'dan seken top Linnes'e çarptı. Rangers oyuncuları hakeme itiraz etti, hakem oyunu devam ettirdi.

9' Galatasaray tehlikeli geldi. Taylan'ın pasıyla Feghouli savunmanın arkasına sarkmak istedi. Kaleci McGregor, kalesini terk edip topun sahibi oldu.

(ÖZET İZLE) Rangers - Galatasaray maç sonucu: 2-1

11' Barisic'in kullandığı köşe vuruşunda Goldson arka direkte kafayı vurdu. Kaleye yönelen topu Luyindama son anda kornere gönderdi.

14' Sol kanatta topla buluşan Linnes, Hagi'nin müdahalesiyle yerde kaltı. Kazanılan serbest vuruşta topun başına Belhanda geçti. Faslı futbolcunun ortası, Rangers savunmasından sekti, Taylan'ın gelişine yaptığı şut kaleyi tutmadı.

Haberin Devamı

19' Orta sahada top çeviren Galatasaray'da sol kanatta topla buluşan Linnes, boş durumda olan Babel'e pasını attı. Hollandalı oyuncu, bekletmeden ceza sahasına ortayı yaptı. Geriden gelen Feghouli'nin yaptığı vuruş, direğin dibinden auta çıktı.

(ÖZET İZLE) Rangers - Galatasaray maç sonucu: 2-1

20' Emre Kılınç, rakip ceza sahası ön çizgisine kadar sokulup topu sağına çıkarttı. Ferghouli gelişine bir vuruş yaptı. Ama top farklı şekilde üstten auta gitti.

21' Galatasaray, Linnes'le sol kanattan geliyor. Sıfıra doğru inen Linnes'in tehlikeli bölgeye çıkardığı topa Emre vurmak istedi, rakip savunma geçit vermedi.

(ÖZET İZLE) Rangers - Galatasaray maç sonucu: 2-1

29' Maçın ilk sarı kartı çıktı. Fatih'in pas hatasında topla buluşan Kent'i düşüren Omar, kart gören isim oldu.

32' Galatasaray penaltı bekledi. Sol kanattan kullanılan kornerde seken top Marcao'nun önünde kaldı. Brezilyalı stoper, vakit kaybetmeden pasını Feghouli'ye aktardı. Feghouli'nin ortası Goldson'dan döndü. Galatasaraylı futbolcular, hakeme itiraz ederken, penaltı kararı çıkmadı, oyun devam etti.

37' Emre sol kanatta yerde kaldı. Galatasaray etkili bir noktadan serbest vuruş kullanacak. Belhanda'nın sol kanattan arka direğe doğru kullandığı serbest vuruşta Luyindama'nın indirdiği topu savunma uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

(ÖZET İZLE) Rangers - Galatasaray maç sonucu: 2-1

İlk 45 dakika 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı başladı.

49' Belhanda'nın pasıyla Feghouli savunmanın arkasına sarkmak istedi. Helander araya girip tehlikeyi önledi.

GOL | 52' Hagi'nin asistinde kaleci Fatih ile karşı karşıya kalan Arfield, topu ağlara gönderdi.

(ÖZET İZLE) Rangers - Galatasaray maç sonucu: 2-1

57' Sağ kanatta topla buluşan Feghouli, savunma arkasına koşu yapan Belhanda'yı gördü. Feghouli'nin harika pasında kontrolü yapan Belhanda, ön direğe koşu yapan Falcao'ya doğru topu gönderdi. Araya giren Rangers savunaması, tehlikeyi önledi.

GOL | 59' Rangers, Tevernier'ın attığı golle Galatasaray karşısında farkı 2'ye çıkardı.

65' Emre Kılınç'ın pasında topu kontrol eden Belhanda, Arfield'ın sert müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Andris Treimanis, oyunu devam ettirince Belhanda, çılgına döndü. İtirazlarını sürdüren Faslı oyuncu, sarı kart gördü.

(ÖZET İZLE) Rangers - Galatasaray maç sonucu: 2-1

66' Fatih Terim, iki hamle birden yaptı. Babel'in yerine Ömer Bayram, Belhanda'nın yerine Etebo oyuna dahil oldu.

70' Emre'nin ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta savunma topu kornere gönderdi. Sağ kanattan köşe vuruşunu Ömer kullandı. Rangers ceza sahasında yaşanan karambolde savunma topu uzaklaştırdı.

73' Sofiane Feghouli, 74. dakikada yerini Mbaye Diagne'ye bıraktı.

77' Morelos'un pasıyla Kent savunma arkasına sarkmak istedi. Kaleci Fatih çıkıp topun kontrolünü sağladı.

(ÖZET İZLE) Rangers - Galatasaray maç sonucu: 2-1

83' Taylan Antalyanı'nın uzun pasına hareketlenen Omar'ın yaptığı vuruşu kaleci McGregor, rahat bir şekilde kontrol etti.

GOL | 87' Ömer Bayram'ın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte kafa vuruşunu yapan Marcao, farkı 1'e indiren golü attı.

90 dakika Rangers'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi ve Galatasaray, Avrupa'ya veda etti.

**

Rangers - Galatasaray ilk 11'ler...

Rangers: McGregor, Tevernier, Helander, Goldson, Kent, Kamara, Barisic, Arfield, Hagi, Davis, Morelos

Galatasaray: Fatih, Omar, Marcao, Luyindama, Linnes, Belhanda, Taylan, Babel, Emre Kılınç, Feghouli, Falcao

YORUM YAZ