MENÜ

(ÖZET) Galatasaray - Trabzonspor maç sonucu: 1-3

Süper Lig'de haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen mücadelesinde şampiyonluk adayı iki takımın mücadelesinde Trabzonspor Galatasaray'ı deplasmanda 3-1 mağlup etti ve hem rakibinin şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı hem de Başakşahir'in sırtına adeta yapıştı. Fırtına'da goller 41'de penaltıdan Jose Sosa, 70'te Novak ve 90+5'te Sörloth'tan geldi. Feghouli'nin 32'de direkt kırmızı kartla oyundan atılması da Sarı Kırmızılılar'ın maçın büyük bölümünde 10 kişi oynamasına neden oldu. Cim Bom'un tek golü 90+3'te penaltıdan Seri'den geldi.

(ÖZET) Galatasaray - Trabzonspor maç sonucu: 1-3

Trabzonspor, Galatasaray'ı deplasmanda 3-1 yendi ve şampiyonluk yarışında Başakşehir'le adeta yalnız kaldı. Galatasaray'ın bu mağlubiyetiyle lider Başakşehir'le arasındaki puan farkı da 11 oldu ve şampiyonluk şansı da mucizelere kaldı. Maça iyi başlayan Galatasaray olsa da, Feghouli'nin 32'de Da Costa'ya verdiği sert tepki nedeniyle direkt kırmızı kart görmesi Cim Bom'a büyük darbe vurdu.

Haberin Devamı

41'de Donk'un Sörloth'a yaptığı harekette VAR'a giden Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi ve penaltıyı gole çeviren Sosa Fırtına'nın soyunma odasına 1-0 öne gitmesini sağladı. İkinci yarıda 1 kişi fazla oynamanın avantajını kullanan Bordo Mavililer, 70'de Sosa'nın ortasına müthiş bir kafa vuran Novak'ın golüyle skoru 2-0 yaptı.

90+3'te Taylan Antalyalı'ya yapılan faule Cüneyt Çakır tereddütsüz penaltı dedi. Seri penaltıyı gole çevirdi ve takımını umutlandırdı.

90+5'te Sörloth sol çaprazdan ceza alanına girdi. Genç stoper Emin Bayram, Norveçli karşısında ağır kalınca yıldız forvet iyi bir vuruşla golü attı ve maçın skorunu belirledi, 1-3

Bu skorun ardından Galatasaray 52 puanda kaldı ve şampiyonluk umutlarını mucizelere bıraktı. Trabzonspor ise bu galibiyetle Başakşehir'le olan puan farkını yeniden 2'ye düşürdü. Fırtına 61 puana çıktı.

Haberin Devamı

Maçtan dakikalar...

7' Ceza sahası dışında Ndiaye'nin şutu savunmaya çarpıp, sol çaprazdan Ekuban'ın önünde kaldı, onun ayak içi uzak köşeye gönderdiği vuruşunda top az farkla auta gitti. Trabzonspor gole çok yaklaştı.

10' Hızlı gelişen atakta Sofiane Feghouli, Emre Akbaba ile yaptığı verkaç sonrasında tekrar topla buluşarak penaltı noktası yakınından vuruşunu yapıyor. Top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

16' Emre Akbaba sağ çaprazdan ceza alanına girdi ve Hüseyin Türkmen'in büyük hatasını değerlendirmek istedi ancak Hüseyin son bir müdahalaeyle topu kornere gönderdi. Kornerde Trabzon savunması topu uzaklaştırdı.

17' Galatasaray'da sarı kart gören Saracchi, Alanyaspor karşısında cezalı duruma düştü.

20' Younes Belhanda'nın rakiplerini ekarte ederek ceza yayından kaleye gönderdiği şutunda top savunmadan geri geldi.

Haberin Devamı

24' Maçta su molası verildi

25' Galatasaray 0-0 Trabzonspor

İsabetli şut

1 Galatasaray

0 Trabzonspor

32' Cüneyt Çakır, maruz kaldığı faulün ardından Da Costa'ya yaptığı hareket nedeniyle VAR'a gidip pozisyonu tekrar izledi ve Sofiane Feghouli'ye direkt kırmızı kart çıkardı.

Feghouli, Da Costa'nın kendisine arkadan sert şekilde yaptığı müdahalenin ardından sinirlerine hakim olamadı ve Brezilyalı oyuncuya, kramponlarının tabanıyla sert şekilde ittirerek tepki gösterdi. Pozisyonu VAR'dan izleyen Cüneyt Çakır, Feghouli'ye kırmızı kart çıkardı.

40' Trabzonspor penaltı kazandı.

41' Sosa topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor 1-0 öne geçirdi.

Penaltının oluşumu:

Sağ kanattan Ekuban'ın çıkardığı pasa Sörloth iyi koştu ve topu kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak auta gitti ancak aynı anda Donk da, Norveçli oyuncuya çok sert bir müdahalede bulundu.

Önce aut kararı veren Cüneyt Çakır, VAR'ın çağrısıyla pozisyonu izledi ve penaltı noktasını gösterdi. Donk da sarı kart gördü.

Haberin Devamı

İlk yarı Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı başladı.

Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladı. Mariano ve Ömer Bayram oyundan alınırken, Martin Linnes ve Jesse Sekidika oyuna dahil oldu.

53' Abdülkadir Ömür'ün pasında savunmadan seken topu önünde bulan Badou Ndiaye'nin, ceza yayından kaleye gönderdiği sert şutunda Okan Koçuk sağ köşeden topu kornere çeliyor.

57' Ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta Jose Sosa, Abdülkadir Ömür, Abdulkadir Parmak arasındaki üçlü paslaşma sonucunda topla buluşan Abdulkadir Parmak'ın, sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Ryan Donk kafayla topu kornere gönderiyor.

64' Sörloth sarı kart gördü.

70' Filip Novak harika bir kafa golüyle Trabzonspor'u 2-0 öne geçirdi.

Sosa'nın sağ kanattan arka direğe ortasında Novak iyi koşu yaptı ve güzel bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Sekidika'nın bölge kontrolü yapamaması Novak'ın rahat bir kafa vuruşu yapmasına sebebiyet verdi ve gol geldi.

Haberin Devamı

83' Galatasaray'da beşinci ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emre Akbaba oyundan çıkarken, Yunus Akgün yerine giren isim oluyor.

90+2' Galatasaray penaltı kazandı.

Seri penaltıyı gole çevirdi ve farkı 1'e indirdi.

90+5' Sörloth skoru 3-1 yapan golü attı.

İki takımın maç kadroları şu şekilde:

Galatasaray:

Okan Koçuk - Ryan Donk - Marcelo Saracchi - Mariano Filho - Marcao - Jean Michael Seri - Ömer Bayram - Sofiane Feghouli - Taylan Antalyalı - Younes Belhanda - Emre Akbaba

Yedekler:

Berk Balaban - Şener Özbayraklı - Martin Linnes - Emin Bayram - Ahmet Çalık - Jimmy Durmaz - Jesse Sekidika - Selçuk İnan - Yunus Akgün

Trabzonspor:

Uğurcan Çakır - Kamil Ahmet Çörekçi - Filip Novak - Hüseyin Türkmen - Manuel Da Costa - Abdülkadir Ömür - Abdulkadir Parmak - Badou Ndiaye - Caleb Ekuban - Jose Sosa - Alexander Sörloth

Yedekler:

Erce Kardeşler - Serkan Asan - Abdurrahim Dursun - Manoel Messias - Gaston Campi - Guilherme - Doğan Erdoğan - Bilal Başacıkoğlu - Anthony Nwakaeme - Koray Kılınç

YORUM YAZ