MENÜ

Çanlar Ersun Yanal için çalıyor

Trabzonspor'da düzelmeyen, ışık da vermeyen tablo, Ersun Yanal'ı sorgulanır hale getirdi.

Çanlar Ersun Yanal için çalıyor

Üst üste gelen kötü sonuçların ardından sık sık ‘transfer’ vurgusu yapan Trabzonspor’un hocasına yönetim içinde ve Başkan Usta’nın yakın çevresinde çok ciddi bir muhalefet oluşmuş durumda
Deneyimli hocanın birçok yeni transferden verim alamaması, kronikleşen gol sorununa çözüm bulamaması kredisini tüketme noktasına getirdi. Başkan hâlâ arkasında ama Ersun Yanal hesap verecek.

Yeni kurulan kadronun sıkıntılar yaşaması bekleniyordu ama süreç o kadar çok uzadı ki, Trabzonspor, ilk 11 haftada sadece 11 puan toplayabildi, 13. sırada kaldı. Sorun sadece puansal da değil. İdeal olarak kabul edilebilecek kadronun halen netleşmemesi ve en az 2-3 mevki için transfer ihtiyacının doğması, Bordo-Mavililer’de bardağı taşırdı. Bu noktada Trabzonspor’da hedefteki isim teknik direktör Ersun Yanal... Kötü sonuçların ardından devre arasını işaret eden ve takviye talebini gözler önüne seren deneyimli çalıştırıcının yönetimde Başkan Muharrem Usta dışında sadece birkaç destekçisinin kaldığı öğrenildi.

Yenilerden sıfır katkı

Bordo-Mavili idareciler ve fikrine çok değer verdiği yakın çevresi, Başkan Muharrem Usta’ya Ersun Yanal telkinlerinde bulunuyor. Yanal’ın en fazla eleştirildiği konuların başında halen taşların yerine oturmaması geliyor. Öyle ki Yanal, yeni transferlerden sadece Durica ve Bero’yu takıma sorunsuz monte edebildi. Sol kanat için alınan İbanez, sol açık ve forvet pozisyonunda kullanılması planlanan Castillo, orta sahayı rahatlatması beklenen Onazi ve gol umudu Jun Suk adeta kayıplarda.

Fırtına lig ikincisi!

Takımda sistemin ve kadronun oturmaması doğal olarak sonuçlara da yansıyor. Öyle ki, 4 asıl forveti (Muhammet Demir, N’Doye, Jun Suk ve Ramil) ve birçok gol beceresi yüksek futbolcusu bulunmasına rağmen Karadeniz temsilcisi şu an ligin en kısır ekiplerinden biri durumunda. 11 lig maçında rakip fileleri sadece 7 kez havalandırabilen Trabzonspor, skor üretme konusunda sadece küme düşme hattındaki Akhisar Belediye’yi (6 gol) geride bırakabildi.

‘50. yıla yakışmaz’

Yönetimdeki etkili isimler ve Başkan Usta’nın yakın dostları, “Devre arasında da transferler çare olmazsa 50. yılımızda ve yeni stadımızda büyük sıkıntı yaşarız” telkinlerini artırmış durumda. Her ne kadar her fırsatta, “Ersun hocayı ne tartışırım ne de tartıştırırım” ifadelerini kullansa da Başkan Muharrem Usta’nın da Ersun Yanal ile bir toplantı yapacağı ve gelinen noktanın sebepleri hakkında bilgi talep edeceği öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ