MENÜ

Çalımbay: Hakemlere önlem almalıyız

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde hem rakiplerle hem de hakemlerle mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Çalımbay: Hakemlere önlem almalıyız

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligde hem rakiplerle hem de hakemlerle mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar oynadıkları 29 lig maçının en az 24’ünde bariz hakem hatalarından dolayı mağdur olduklarını, puan kaybettiklerini savundu.

Haberin Devamı

Ligde cuma günü oynadıkları Gençlerbirliği maçında skandal yaşadıklarını, maçın orta hakemi Süleyman Abay’ın bir faul pozisyonunda rakip takımdan yanlış futbolcuya sarı kart gösterdiğini ve bu hatanın Gençlerbirliği’nden bir oyuncunun çift sarı kartla oyundan atılmasını engellediğini öne süren Çalımbay, "Hakem, belki de oyunun kaderini değiştirecek bariz hata yaptı. Kural hatası da hakem hatası da olabilir. Kural hatası diye düşünüp maçın tekrarlanması için gerekli müracaatımızı yaptık" diye konuştu.

Sivasspor’un sürekli hakem hatalarına maruz kaldığını iddia eden Çalımbay, şöyle konuştu: "Hem rakiplerle hem de hakemlerle mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Kupa ve lig maçlarımız var. Her türlü hakem hatasına karşı tedbir almamız gerekiyor, yapacak bir şey yok. Bundan sonraki maçlarımızda da hakemlerle mücadele etmek zorunda kalacağız. Sivasspor’u bu sene çok mağdur ettiler, çok zor durumda bıraktılar. Hakem hatalarından çok puanlarımız gitti."

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası

Çalımbay, Ziraat Türkiye Kupası’nda 17 Nisan Çarşamba günü Trabzonspor ile karşılaşacaklarını, maçın her iki takım açısından da önemli olduğunu söyledi.

En büyük hedeflerinin kupayı kazanmak olduğunu dile getiren Çalımbay, Trabzonspor’la kupada iki maç oynayacaklarını ve kendi sahalarında kazanarak avantaj elde etmek istediklerini belirtti.

Orta saha oyuncusu Hakan Arslan da kupada zorlu yollardan geçerek yarı finale geldiklerini vurgulayarak, "Hedefimiz ilk maçı kazanarak avantaj elde etmek. Hedefimiz final oynamak. Avrupa’ya gitmenin bizim açımızdan en kısa yolu kupayı kazanmaktır" dedi. Aatif Chahechouhe ise Trabzonspor maçının önemli olduğunu, iyi konsantre olarak maçı kazanmak istediklerini ifade etti.

AA

YORUM YAZ