MENÜ

"Çakır dünyanın en iyilerinden"

Hırvatistan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü İgor Ştimac, yarın Sırbistan'la oynayacakları maçı yönetecek Cüneyt Çakır için, "Maçın hakemi dünyanın en iyi hakemlerinden biri, ancak kendine has bir stili var ve futbolun kurallarını katı bir şekilde uyguluyor" dedi.

"Çakır dünyanın en iyilerinden"

İgor Ştimac ve Hırvatistan A Milli Futbol Takımı kaptanı Dario Srna, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu’nda yarın kendi evlerinde oynayacakları kritik maç öncesinde maçın oynanacağı Maksimir Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi.
Kamuoyunda ve basında yer alan haberlerde "yüksek riskli" olarak gösterilen maçı değerlendiren teknik direktör Ştimac, basındaki haberlerin aksine kendisinin ve takımının Sırbistan maçına bu açıdan bakmadığını söyledi.

Haberin Devamı

"Önümüzde önemli bir maç olduğu doğru" diyen Ştimac, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ancak benim oyuncularım her hafta dolu tribünler önünde önemli maçlar oynuyor. Ben geçmişe dönmek istemiyorum. Bu sadece bir futbol maçı. Biz bunun bir futbol maçı olduğunu varsayarak hazırlandık ve bir futbol maçı gibi oynayacağız. Daha iyi oynayan taraf kazanacak. Burada bir savaş söz konusu değil. Bizler, futbolun tanıtımını yapan kişileriz" diye konuştu.

"Cüneyt Çakır, dünyanın en iyilerinden biri"
Hırvatistan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ştimac, kritik maçı yönetecek Türk hakem Cüneyt Çakır’ın dünyanın en iyi hakemlerinden biri olduğunu söyledi. Ştimac, "Maçın hakemi, dünyanın en iyi hakemlerinden biri, ancak kendine has bir stili var ve futbolun kurallarını katı bir şekilde uyguluyor" dedi.

Haberin Devamı

Takım kaptanı Dario Srna da bu maçtan elde edecekleri üç puanın diğer maçlardaki gibi son derece önemli olduğunu, ancak buna rağmen Sırbistan maçının farklı olduğunu söyledi.

Srna, "Hepimiz biliyoruz ki bu özel bir maç, ancak biz bu maça da tıpkı Galler ya da İskoçya maçlarına hazırlanıyormuş gibi hazırlanıyoruz. Bizim hedefimiz, Brezilya’daki 2014 Dünya Kupası’na katılmak. Sırbistan maçına dair üç kez toplantı yaptık ve hepimiz artık ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu’nda yer alan Hırvatistan 10 puanla Belçika’nın ardından averajla ikinci sırada bulunuyor. Sırbistan ise dört puanla Hırvatistan’ın ardından üçüncü sırada yer alıyor.

AA

YORUM YAZ