MENÜ

Çağla Büyükakçay'dan Birleşik Arap Emirlikleri'nde çiftler şampiyonluğu

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay toplamda 25 bin dolar para ödüllü ITF turnuvası Fujairah International Women Tennis Open'da İsviçreli partneri Viktorija Golubic ile şampiyonluğa ulaştı.

Çağla Büyükakçay'dan Birleşik Arap Emirlikleri'nde çiftler şampiyonluğu

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Fujairah kentindeki sert zemin turnuvasında mücadele eden milli tenisçi Çağla Büyükakçay ve partneri Viktorija Golubic ilk turu bay geçti. Büyükakçay/Golubic çifti çeyrek finalde Cristina Bucsa/Reka-Luca Jani ikilisini 6-4, 6-2, yarı finalde ise 2 numaralı seri başı Naiktha Bains/Rutuja Bhosale çiftini 7-6, 5-7, 11-9 yenerek adlarını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

1 saat 42 dakika süren final mücadelesinde Büyükakçay/Golubic tandemi turnuvanın 3 numaralı seri başı En Shuo Liang/Xiaodi You ikilisini 5-7, 6-4, 10-4 ile saf dışı bırakarak şampiyonluğa ulaştı.

Çağla bu zaferle profesyonel kariyerinin 15'inci çiftler şampiyonluğunu elde etti. Ödül töreninde konuşan milli tenisçimiz, "Benimle oynadığı için partnerime teşekkürler, teklerde finalistti ama çiftlerde başardık. Oldukça iyi bir haftaydı, umuyorum ki daha fazla güzel etkinlik yaparlar ve buraya daha fazla geliriz." ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ