MENÜ

Büyük tehlike!

Beşiktaş, Glasgow Rangers ile sözleşmesini feshettiğini belirterek gelen Allan McGregor'u transfer etti ama tehlikeleri de beraberinde getirdi.

Büyük tehlike!

Milliyet gazetesinin haberine göre; Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde İskoç Futbol Federasyonu’na başvuran siyah-beyazlılara, McGregor’un hâlâ sözleşmeli bir oyuncu olduğu belirtildi ve transfer izni verilmedi. Bunun üzerine FIFA’ya başvuran Beşiktaş, dava sonuçlanıncaya kadar tecrübeli file bekçisine geçici lisans aldı.

Haberin Devamı

Ancak bu durum da siyah-beyazlıları büyük riske soktu. Eğer Glasgow Rangers şikayeti sonrasında haklı bulunursa; Beşiktaş, müteselsilen sorumlu tutulacak ve öngörülen bonservis bedelini ödemek zorunda kalacak. Ayrıca futbolcu da mukavelesi olmasına rağmen başka bir takıma gittiği ve haksız fesih gerçekleştirdiği için 4 ile 6 ay arasında maçlarda oynamama tehlikesiyle karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş için tehlike bununla da bitmiyor. İskoç kulübünün, sözleşmeli futbolcusunu ayarttığı gerekçesiyle siyah-beyazlılar aleyhine UEFA Disiplin Kurulu’na başvurması durumunda da Kartal’a transfer yasağı getirilebilecek.

Spor hukuku uzmanı Avukat Anıl Gürsoy Artan, kulüplerin yurtdışı transfer yaparken bu konuda çok dikkatli olması gerektiğini dile getirerek, “Maalesef futbolcuyu satmak isteyenler bu konuda kulüplere farklı bilgiler verebiliyor. Bu nedenle serbest kaldığına dair belgeyi görmeden kulüpler transfer yapmamalı. Üstelik bu artık elektronik ortamda çok daha iyi görülebiliyor” diye konuştu.

‘Hukuki bir başarı’

Haberin Devamı

McGregor’un lisansının alınması konusunda uluslararası girişimleri hukuken yönlendiren Avukat Emin Özkurt, ortada endişe edilecek bir durumun bulunmadığını açıkladı. Özkurt, “Ortada, İskoç Futbol Federasyonu’nun, McGregor’un haklı fesih gerçekleştirdiğine dair aldığı hukuk görüşü var. FIFA da Beşiktaş’a lisans verdi.Eğer Glasgow Rangers FIFA’nın kararına itiraz ederse ilgili kurullar kararlarını verecek. Eğer itirazlar sürerse, mesele nihai olarak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) gider. Hepsinden olumsuz karar çıkması durumunda bir endişe olabilir. Şu anda Beşiktaş adına Rangers ve İskoç Futbol Federasyonu’na karşı hukuki bir başarı vardır” dedi.

YORUM YAZ