MENÜ

Büyük tecrübe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin yaş ortalaması, bugünkü rakibi Salzburg'dan 3 yaş fazla. Futbolcularının tecrübesi de. Sarı-Lacivertli ekibin en yaşlı futbolcusu Hollandalı Dirk Kuyt (33). Takımın en genç ismi ise geçen sezon Bucaspor'dan transfer edilen 20 yaşındaki Salih Uçan.

Büyük tecrübe Fenerbahçe

İşte muhtemel 11’i

VOLKAN DEMİREL (Kaleci): Bir önceki sezonu sorunlu kapatan Volkan Demirel, PSV karşısındaki başarılı oyunuyla umut verdi. Fenerbahçe’nin Salzburg sınavında kalede iyi bir Volkan’ın olması takıma artı bir güven verecektir.

MEHMET TOPUZ (Sağ bek): Sakat Gökhan Gönül’ün yokluğunda defansın sağı Mehmet Topuz’a kaldı. Tecrübeli oyuncu, hazırlık maçlarında sağbekte hatasıza yakın oynadı. Ersun Yanal bu bölgede Bekir’i de kullandı ancak son tahlilde tercihini Mehmet’ten yana kullandı.

YOBO (Stoper): Sağ dizindeki sorun nedeniyle inişli çıkışlı bir yılı geride bırakan Yobo, hazırlıklar sırasında pek iyi gözükmedi. Egemen’in sakat, Serdar’ın ise formsuz olması teknik direktör Ersun Yanal’ı zorunluluktan Yobo’ya yöneltti.

ALVES (Stoper): Antrenman değerleri üst düzeyde çıkan tecrübeli oyuncu, saha performansıyla da dikkat çekti. Arkadan takımı yönlendiren Portekizli, aynı zamanda sürekli öne doğru oynayarak Fenerbahçe’nin daha çabuk çıkmasının yolunu açtı.

KADLEC (Sol bek): Savunmanın solunda zaman zaman hatalar yapsa da özellikle hücuma verdiği destekle Ersun Yanal’ın gözüne girdi. Kadlec, aynı zamanda stoper oynama özelliğini de taşıdığı için Yanal’ın ilk tercihleri arasında yer alıyor.

M.TOPAL (Ön libero): Örümcek lakabı, onunla tam anlamıyla örtüşüyor. Kampın öne çıkan futbolcularından biri olan Mehmet Topal, maçlardaki etkili oyunuyla da göze battı. Rakip atakları kesmedeki başarısını üçüncü bölgeye aktardığı toplarla da gösterdi.

KUYT (Sağ kanat): Fizik gücüyle takıma defansif ve ofansif anlamda ciddi katkılar sağlayan Kuyt, Salzburg önünde Yanal’ın önemli kozlarından. Hollandalı yıldız gol bölgelerine inerek Pierre Webo ve Moussa Sow’a destek çıkmasıyla biliniyor.

MEİRELES (Orta saha): Hazırlık maçlarında garip bir durgunluk içinde görünen Portekizli yıldız, yine de Yanal’ın istediği sisteme en uygun oyuncu olarak dikkat çekti. Hocasının istediği gibi orta sahadan rakip ceza alanına sızarak, fırsat bulması olumlu karşılandı.

EMRE (Orta saha): Saha içindeki agresif yapısıyla takımı hırslandıran Emre, Avrupa tecrübesiyle saha içinde en önemli kozlardan biri. Oyunu iki yönlü oynayabilen Emre, sinirlerine hakim olduğu takdirde Salzburg karşısında çok iş yapacaktır.

STOCH (Sol kanat): Hazırlık dönemi başlamadan önce adı gönderilecekler arasında geçen Slovak yıldız, hiç de beklenmedik şekilde müthiş bir performans sergiledi. Topu ayağına her aldığında rakip kalede tehlike yaratıyor, ara paslarıyla arkadaşlarını pozisyona sokuyor.

WEBO (Forvet): Sow ile Kuyt’ın kampa geç gelmesi nedeniyle hazırlık maçlarında ilk tercih olan Webo, mücadeleci yanıyla dikkat çekti. İstediği topları alamamasına rağmen Webo’nun performansı Ersun Yanal’ı çok mutlu etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ