MENÜ

Büyük heyecan başladı

Türkiye'nin büyük heyecanla beklediği Türkiye Ampute Futbol Süper Ligi, dün oynanan üç maçla start aldı. 13 takımın mücadele ettiği ligde haftanın maçları Pazar günü oynanacak üç karşılaşma ile tamamlanacak.

Büyük heyecan başladı

Türkiye Ampute Futbol Süper Ligi dün oynanan üç maçla başladı. Samsun'daki günün ilk maçında Konya Engelligücü, Samsun Bedensel Engellispor'u 6-0 yendi. Konya ekibinin gollerini Aykut (2), Osman (2), Ramazan ve Muzaffer attı.

Haberin Devamı

Ankara'daki maçta ise Ankara Engelli Gençlik, Samsun Engelligücü'nü gole boğdu: 13-1. Başkent ekibinin golleri Rahmi (4), Mehmet (3), Adem (2), İsmail (2), Selami ve Fatih attı. Samsun ile Aydın'la tek sayısını buldu.

1. haftanın en çekişmeli maçı İzmir'de oynandı. Ege'nin köklü temsilcisi Altay, Gaziantep Şahinbey Belediye Gençlik'i 12. dakikada Nurettin'in attığı golle 1-0 yendi.

NE DEDİLER?
Samsun Bedensel Engellispor Teknik Direktörü ve oyuncusu olan Yakup Özden, karşılaşma sonunda yaptığı açıklamada, sezona iyi başlayamadıklarını belirterek, “Konya bizden daha iyi bir takım. İyi hazırlanmışlar. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Ankara Engelli Gençlik Kulübü'nün kaptanı İsmail Temiz, ilk haftaya farklı bir galibiyetle başladıklarını belirterek, "Ligimiz tüm ülkeye hayırlı olsun. Artık göğsümüzü gere gere, bizim de bir ligimiz var diyeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi gönderiyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Altay Ampute Futbol Takımı Koordinatörü Birol Tekin, İlk kez düzenlenen bu ligin engelli bireyleri evlerinden çıkaracaklarına dikkat çekti. Birol, bu ligi organize eden Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine de teşekkür etti.

İLK GÜNÜN TOPLU SONUÇLARI
26 Eylül Cumartesi:
Samsun Bed. Eng.-Konya Eng. Gücü: 0-6
Ankara Eng. Gençlik-Samsun Engelligücü: 13-1
Altay-Gaziantep Şahinbey Belediye Gençlik: 1-0

PAZAR GÜNÜNÜN PROGRAMI
27 Eylül Pazar:
12.00 İstanbul Özürlüler-Malatya Bed. Eng. (Zeytinburnu Hasan Doğan)
15.00 Kara Kuvvetler Gücü-Medaş Tek. Meram (Ank.TSK Rehabilitasyon Merkezi)
17.00 Antalya Bed. Eng.-Kayseri Bed. Eng. (Vali Alaaddin Yüksel Tes.)

YORUM YAZ