MENÜ

Büyük düello: Roberto Mancini&Jose Mourinho

Yarın 21.45'te Türk Telekom Arena'da oynanacak dev Galatasaray-Chelsea maçı öncesi kulüplere nazaran teknik adamların da mücadelesi ön plana çıkacak. Roberto Mancini ve Jose Mourinho birbirlerine karşı 5. kez mücadele edecekler.

Büyük düello: Roberto Mancini&Jose Mourinho

Şampiyonlar Ligi'ndeki Galatasaray ve Chelsea arasındaki dev karşılaşma iki tecrübeli teknik direktör Roberto Mancini ve Jose Mourinho'nun kapışmasına sahne olacak. Mancini, çalıştırdığı takımlarla Chelsea'ye karşı üstünlük sağlarken, Jose Mourinho da İtalyan teknik adama 4 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlikle üstünlük kurdu.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, çalıştırdığı takımlarla Sarı Kırmızılıların Şampiyonlar Ligi’nde eşleştiği Chelsea ile 9 kez karşılaştı. İtalyan teknik adam, Manchester City'nin başındayken bu 9 maçın 6 tanesinde Chelsea'ye üstünlük sağlarken, 2 kez kaybetti, 1 kez de beraberlik elde etti.

Roberto Mancini, Lazio döneminde oynanan iki maçı da İngiliz ekibi kazandı. İtalyan teknik adam Chelsea’ye karşı son sınavını 14 Nisan 2013’te oynanan FA Cup maçında Manchester City’nin başındayken vermiş, Mancini’nin öğrencileri mücadeleden 2-1 galip ayrılmıştı. İki teknik adam Premier Lig’de hiç karşılaşmazken geçen sezon Şampiyonlar Ligi ve 2002-03 sezonunda UEFA Kupasında karşılaştı. Oynanan 4 maçı da Mancini yönetimindeki takımlar kazanamadı.

2012-2013 sezonunda Real Madrid ile Santiago Bernabeu'da Mancini yönetimindeki Manchester City’i 3-2 yenen Mourinho, deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı. 2002-03 sezonunda ise Porto ile sahasında 4-1 kazanan Mourinho, deplasmanda Mancini yönetimindeki Lazio ile 0-0 berabere kalıp tur atlamıştı. Galatasaray geçen sezon Fatih Terim yönetiminde Şampiyonlar Ligi’nde son 16'da Schalke 04'ü eleyip çeyrek finale kalmış, Jose Mourinho'lu Real Madrid ile eşleşmişti. Deplasmanda rakibine 3-0 kaybeden Galatasaray, Türk Telekom Arena'da çok iyi oynadığı maçta 3-2 galip gelmesine rağmen elenmekten kurtulamamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ